Friss és ropogós témák, minden, ami most történik

Ropogós

Ropogós

Ne csodálkozz, ha Törökországban kendős rendőrnő igazoltat

2016. augusztus 28. - pelorata

Egyre "modernebb" intézkedéseket hoz a török állam: mostantól kezdve a török rendőrnők munka közben is hordhatják hőn szeretett kendőjüket. 

A rendőrnők a "sisakjuk vagy sapkájuk alatt eltakarhatják a fejüket" kendővel, "feltéve, hogy kendő az egyenruhával azonos színű, és nem mintázott" - derül ki a közzétett határozatból

A kendős rendőrnők nem mentesülnek a rendőrsapka viselése alól, tehát ez annyit jelent, hogy az egyik fejet eltakaró eszközre (kendő), rátesznek egy másikat (sapka). Így biztosan jól el lesznek takarva, egy férfi sem sem fogja bűnös pillantásokkal illetni őket, és garantáltan iszlám-kompatibilis lesz a megjelenésük. Biztosan nagyon jól fogják érezni magukat a törökországi 40 fokban, ha kivezénylik őket, mondjuk az aszfalttenger-közepébe forgalmat irányítani. 

Eddig így néztek ki a török rendőrnők:

_90948633_police.jpg

 

De ennek a ledér viseletnek vége, mostantól ilyen szépek lesznek:

images.jpg

 

A török államelnök Recep Tayyip Erdoğan 2010-ben ( még miniszterelnökként) vezette be azt az intézkedés-csomagot, amely a kendő tilalmának feloldását szolgálta. A török nők most már büszkén és boldogan viselhetik az annyira nélkülözhetetlen kendőjüket a gimnáziumokban, egyetemeken, a parlamentben, és akár a rendőrség soraiban is.

A kendős rendőrnő jelensége nem egyedülálló a világon, már máshol is kitalálták, és engedélyezték ezt a komfortos viseletet. Nem, nem az Arab Emirátusokra gondoltam, de még csak nem is másik hithű iszlám Öböl-államra. Sose találnátok ki, hol igazoltatnak még a kendős rendőrnők: Skóciában, és Kanadában. Magától értetődő, ugye? 

A skót rendőrség azért engedélyezte a hidzsáb viselését, hogy meghozzák az arab nők kedvét a rendőrségi karrierhez. Hivatalosan: változatosabb rendőri erőt kívánnak létrehozni, amelyben mindenféle kultúrához tartozó emberek helyet kapnak, nem rekesztenek ki senkit.

Itt lehet megnézni a kendős skóciai rendőrnőket:

 

A kendős muszlim nők előtt kezd kitárulni a világ, a burkini feltalálása óta újabb szűz területeket hódít meg a hidzsáb. Már balettozni is lehet az arab öltözetben:

 

 

Mit gondolsz a hírről? Írd meg a véleményed  lent a kommentekben! Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://ropogos.blog.hu/api/trackback/id/tr4311657084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.31. 08:45:49

Az ilyen intézkedés szerintem helytelen, mert:

1) A rendőrség az állam igen fontos része, és teljesen szekuláris kell, hogy legyen. Megengedhetetlen, hogy egy rendőr vallási jelképeket jelenítsen meg magán.

2) Gyakorlatilag is visszaüt a dolog, hiszen ha a rendőrnő intézkedik, és látják, hogy muszlim, akkor az ellenállást, előítéletet, felesleges bosszúvágyat és hasonlókat szülhet. Ha egy nem muszlim, vagy egyenesen muszlim-gyűlölő ellen intézkedik, az lehet, hogy jobban ellenáll, vagy később bosszút forral. Vagy csak olyan téves előítéletek születnek, mint: "mindig a muszlim rendőrök azok, akik megvágnak gyorshajtás miatt, és ráadásul tévesen"

3) Látható, hogy a fejkendőnek gyakorlatilag nincs sok szerepe. A rendőrnő ettől nem lesz kevésbé "szexi".

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.31. 08:49:38

Az ilyen intézkedések kiagyalói egyszerűen nem fogták fel, hogy az egyenruha miért fontos a rendőrségnél. Nem tudom, hogy ennyire hülye emberek egyáltalán miért vannak ilyen pozíciókban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.09.01. 09:31:25

@Brendel Mátyás: Sajnos már nyugaton is kezdenek elhülyülni ebben a kérdésben. Lassan a testületek a sokféle egyenruha miatt farsangi bál jelleget kezdenek ölteni.
süti beállítások módosítása