Friss és ropogós témák, minden, ami most történik

Ropogós

Ropogós

Burkini-tilalom: miért nem viselhetnek a nők azt, amit akarnak?

2016. augusztus 26. - pelorata

Napok óta a burkini betiltásától hangos a média, erről beszél a politikusoktól kezdve a divatbloggerekig mindenki.

De mi is ez a ruhadarab, ami ekkora figyelmet kap, és ekkora felfordulást okoz?

A burkini

 

A burkini olyan strandruházat, amely nőknek készül, és az iszlám szabályainak megfelelően a nő egész testét eltakarja. Mondom, egész testét. Ez azt jelenti, hogy a fejet, lábat, kart is. Konkrétan úgy néz ki, mintha a nő búvárkodni indulna, de a búvárruhára még ráhúz egy strandruhát is. Ilyesmiről van szó:

600px-burqini.jpg

A képen látható nő úszósapkával takarja el a haját, de vannak olyan burkinik is, amelyek nyak-, és fejrésze egyben van a ruhával, így valóban csak a nő arca látszik ki. Kényelmetlen viseletnek tűnik, viszont kétségtelenül megvan az az előnye, hogy a strandon az ezt viselő nőnek nem kell a férfiak buja pillantásaitól tartania.

Ezt a burkinit tiltotta be több tengerparti francia város polgármestere, tilos ilyen ruhadarabot viselni Cannesban és Nizzában. A francia miniszterelnök, Manuel Valls kiállt a témában érintett polgármesterek mellett, ő is tiltaná a burkinit.

A miniszterelnök fő érve a burkini viselése ellen:

A burkini mögött az a gondolat húzódik meg, hogy a nő természetes állapotában szemérmetlen, erkölcstelen, ezért teljesen el kell fednie a testét. Ez nincs összhangban a Francia Köztársaság értékeivel. A provokációkkal szemben a köztársaságnak meg kell védenie magát.

Lássuk csak, milyen gondolatok merülnek fel a burkinivel kapcsolatban manapság. 

A betiltást helyeslő oldal:

 

  • Franciaország egy szekularizált hely, ami azt jelenti, hogy a vallás és az állam, a közélet szerepe teljesen elkülönül. A burkini, mint vallási jelkép, ezt az elkülönülést veszélyezteti.
  • A burkini a kendővel, a hidzsábbal, a csadorral és a burkával együtt a nők elnyomását szimbolizálja. Ez Európában megengedhetetlen. Szabadítsuk fel a nőket!
  • A közelmúltban történt robbantások fényében ijesztő lehet a helyieknek, ha valaki ilyen hivalkodóan arab viseletben jelenik meg. Vajon robbantani fog?
  • Aki Rómába megy, viselkedjen úgy, mint a rómaiak, azaz, mint a franciák ebben az esetben. Franciaországban a pöttömnyi bikini a kötelező, miért is nem értik meg ezt az arab nők, és viselik ezt mától fogva. Elvégre ők jöttek ide, nem igaz?
  • Elég kényelmetlen már, hogy itt van az országban ez a sok arab, aki annyira hivalkodóan más. Olvadjanak be, vagy kint tágasabb!
  • Higiéniai szempontból is sokkal jobb a bikini, mint a burkini, nem igaz?
  • Nem felel meg a "jó erkölcsnek".
  • Ma burkinit visel, holnap radikalizálódik, így megy ez.

 

A betiltást ellenző oldal (főleg a muszlim közösség):

 

  • "Szabadság, egyenlőség, testvériség!" A muszlimokra nem vonatkozik? 
  • Az elnyomott muszlim nők szabad akaratukból, önként viselik a burkinit, ahogyan a kendőt is. Neveltetésüknél fogva egyszerűen elképzelhetetlen számukra, hogy egy szál bikiniben flangáljanak a strandon. Köszönik szépen, nem kérnek a felszabadításból.
  • Azzal, hogy Európába költöztek, még nem válnak teljesen más emberré. Az iszlám kultúra identitásuk része, nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra nemzetet és kultúrát váltani. 
  • Az "Iszlám Állam" nevű terrorista csoport valóban robbant. Ezért minden iszlám vallású ember terrorista? A többség az ehhez hasonló terrorista csoportok elől menekült.
  • "Higiéniai szempont?" Na ne nevettesenek! A tanga sokkal higiénikusabb, ugye?
  • "Jó erkölcs?" Aki tangát visel, vagy topless strandol, az sokkal erkölcsösebb.
  • Vallási jelkép: és az apácák öltözete? 
  • Ha a befogadó ország ellehetetleníti a muszlimok mindennapi életét azzal, hogy muszlim-ellenes törvényeket hoz, a muszlimok a társadalom perifériájára szorulnak, ahonnan valóban egyenes út vezet a radikalizálódáshoz.
  • Miért nem viselhet mindenki azt, amit akar? Miért jobbak a franciák, ha ugyanúgy megmondják a nőknek, hogy mit viseljenek, mint az arabok?

 

A két egymásnak feszülő kultúrkör érdekes kérdéseket vet fel. Például miért van rendben ez? Vallásos, nem?

apacak_furdenek.jpg

Vagy ez? Ők keresztények. Vallásszabadság van, vagy mégsem?

femmes-amish.jpg

 

Ez erkölcsösebb, és higiénikusabb a franciák gondolatmenete szerint,...

640px-young_woman_wearing_a_bikini_by_the_sea_20march2009.jpg

...mint ez:

burkini.jpg

 

Neked mi a véleményed a témáról? Mondd el a kommentekben!

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://ropogos.blog.hu/api/trackback/id/tr7711653378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom74 (törölt) 2016.08.26. 22:52:52

Húzzanak a faszba a jelmezükkel együtt, én sem megyek Szíriába fecskében b+.. ennyi

Krapulax_ 2016.08.26. 22:54:01

Ezért kár volt koptatni a klaviatúrát, már lehet ezt a szart hordani, úgyhogy örülhetsz.
Még pár év(tized), és kötelező is lesz, csak győzd kivárni.

midnight coder 2016.08.26. 22:55:13

Mindenki éljen ott, ahová tartozik. Az európai Európában, a néger Afrikában, az iszlamista a Közel-Keleten. A kultúrák összekeverése egyben a felszámolásukat is jelenti - és ez esetben az európai kultúra lesz felszámolva. Lásd ahol a kereszteket leveszik a templomokról, nehogy az iszlamisták rosszul érezzék magukat, bezzeg az iszlamisták nem alkalmazkodnak. Ki veszít ? Az európai kultúra, aki alkalmazkodik.

Mellesleg azok az iszlamisták akik a terror elől menekülnek, a saját szélsőségeseik elől menekülnek. És semmi garancia nincs arra, hogy 5-10 év múlva ők, vagy a leszármazottaik ugyanúgy nem válnak szélsőségesekké.

Amúgy, ha nem szabad az öltözködésbe ilyenformán állam bácsinak beleszólni, akkor ugye ez az SS egyenruhára is vonatkozik ?

comment #1 2016.08.26. 22:58:46

Az apáca hoz egy szabad döntést (belép-e a rendbe) és annak következményeként öltözik úgy ahogy.

A muszlim nő beleszületik egy családba és akár akarja akár nem azt KELL viselnie. Akár meg is veri a saját férje, ha engedetlen! Tényleg ennyire nehéz ezt megérteni?

Ha szerintetek, progresszívok szerint a nemi szerepek a társadalom (pontosabban a gonosz férfiak) kreálmányai és küzdeni kell az eltörlésükért akkor a muszlim nőkre kényszerített (ez a lényeg!!) vallási alapú (gonosz férfiak által kitalált) öltözék ellen miért nem lázadtok? Helyette szegény muszlim nők további elnyomásáért küzdötök, mert a szabad muszlim nő gondolatánál sokkal ijesztőbb, hogy valamelyik ugyancsak progresszív barátotok a közös kedvenc tarisznyás helyeteken a végén még iszlamofóbnak fog hívni. Micsoda elvhűség!

A kedves posztíró nézze meg mi volt Iránban a váltás előtt és után.

Hülyét csinálsz magadból!

glad az egyetlen 2016.08.26. 23:01:17

"...muszlim nők szabad akaratukból, önként viselik a burkinit, ahogyan a kendőt is..."
Igen és az a nő akit gyermekkora óta bántalmaztak, majd a férje is jól megveri az azzal érvel, hogy "megérdemeltem". Lásd a "vak komondoros feleség" is kiállít a férje mellett.

Szóval azt amit belenevelnek az emberbe az nem egyenlő azzal, ami a szabad (nem befolyásolt) akarat. Sajnos az így érvelő muszlim nők asszisztálnak az elnyomáshoz anélkül, hogy tudatába lennének annak.

blexpress 2016.08.26. 23:07:26

Na igen , ha én elmegyek például Szaud Arábiába (mint turista, mert másképpen nem mehetek) akkor nagyon komolyan kell venni az ottani szokásokat és törvényeket mert az életedbe is kerülhet !!!!!! És ez nem vicc ez halálosan komoly. Aki ezt nem tudja az nagyon ráfázhat.
Evidens, hogy azok az arabok akik európába jönnek azoknak meg tiszteletben kell tartani az európai szokásokat törvényeket !
Ki az a tökéletlen aki ezt nem érti??????
Elég sokan vannak vagy talán direkt nem értik?

glad az egyetlen 2016.08.26. 23:13:21

Amúgy egy tanács "friss blogos" kolléga:
Ha ilyen megosztó-hír elemzős blogot akarsz normális módon csinálni, akkor legalább a látszatát próbáld fenntartani a pártatlanságnak, amikor bemutatod a témát, ami aztán kiinduló alapja lehet egy beszélgetésnek vagy vitának, de ez a postot elég részrehajló hangnemben sikerült felvezetned, ami már viszont felesleges indulatokat fog generálni az alap témán felül és az elejétől félreviszi majd.
Persze ha ez volt az alap szándék...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2016.08.26. 23:14:22

Valószínűleg félnek bevallani, hogy az arabokat és a muszlimokat utálják leginkább, és belemennek ilyen álszent vitacsapdákba.

morph on deer 2016.08.26. 23:19:26

Csak tájékoztatásul:
Bizonyos közel keleti országokból származó hívő keresztény (ez esetben katolikus) nők,- akiket személyesen ismertem,- sem voltak hajlandóak 'európai' stílusú fürdőruhát viselni.
Náluk ez nem vallási eredetű, a szocializáció és a kultúra részeként élik meg. Nem tiltásról van szó, sosem volt, csak ehhez szoktak hozzá, és nem tudják elképzelni saját magukat az itteni fürdőruhákban.

Azért érdekelne, hogy az olajmilliárdos túristák hogyan reagáltak erre a hülye rendeletre pl a nizzai parton..!

morph on deer 2016.08.26. 23:23:44

@midnight coder:
" Amúgy, ha nem szabad az öltözködésbe ilyenformán állam bácsinak beleszólni, akkor ugye ez az SS egyenruhára is vonatkozik ?"

Miért? Te abban akarsz fürdeni??

Tsteinar 2016.08.26. 23:35:45

Itt inkább arról van szó, hogy ez a viselet látványosan megkülönbözteti a viselőjét. Semmiképpen nem segíti az integrációt, sőt kirívóan már-már provokáló. Furcsa, hogy pont a szabadságjogokkal jönnek a támogatói, miközben a viselője és családja kultúrájában gyakorlailag le van szabályozva, hogy mit tehet egy nő.
Ezzel pont azt bizonyítják, hogy a beilleszkedés szándékának nyoma sincs meg bennük. Miközben mi természetesnek vesszük, hogy alkalmazkodunk ha egy arab országba megyünk nyaralni, ők akkor is tesznek rá ha tartósan élni jönnek ide.
Kiélvezik a szociális rendszer minden előnyét, miközben importálják a középkori szokásaikat. A keresztények is égettek boszorkányokat, csak közben eltelt par száz év...ők megragadtak azon a szinten. Köszönöm én nem kérek belőle.

morph on deer 2016.08.26. 23:36:10

@blexpress:
"Evidens, hogy azok az arabok akik európába jönnek azoknak meg tiszteletben kell tartani az európai szokásokat törvényeket !"

Qrvára érdekelne, hogy akkor szerinted hogy néz ki egy "szabályos" és "törvényes" fürdőruha?

Ha nem lehet ilyen szinten takaró, akkor hol a határ? Úgy "törvényesen", persze.
Hány részes lehet?
És, ha felégett a bőre valakinek, törvényes-e ujjas trikóban fürdenie, vagy muszáj megvárnia otthon, amíg elmúlik az érzékenysége?

Tudod lehetne folytatni, de remélem érted a kérdés lényegét:
Milyen az a "törvényes" fürdőruha, amit viselni kell, szerinted? Ha teheted, mindjárt a hímnemű változatra is térj ki, az sem lehet közömbös ezek után..!

Tsteinar 2016.08.26. 23:37:01

@morph on deer: pont leszarják...Allah itt nem látja őket alapon, ők csapják a legnagyobb orgiakát.

glad az egyetlen 2016.08.26. 23:37:12

Én pl a Corvin plazába akartam meztelenül menni, mert az ős vallás szerint úgy jövünk a világra, így az a természetes, de az állam beszabályoz és nem enged olyan hülye indokokkal, miszerint nem erkölcsös (pedig ez az anatómiánk, így nézünk ki valójában), na meg a higiénia....
Felháborító, hogy így beleszólnak az ember életébe!

Bicepsz Elek77 2016.08.26. 23:41:16

Az arc takarasat meg az unhigenikus ruhaban furdozest nyilvanos strandon idomos tiltani, de amugy meg viseljen mndenki azt, amit akar!!! Es ez vonatkozzon a nudistakra is: ha ugx akarnak legyen az nekik is megengedve akar uzeltekben is!!!(Hacsak nem unhgenikusak de egy koszos e sbudoa csovi mennyivel jobb??)

Bicepsz Elek77 2016.08.26. 23:46:08

@glad az egyetlen: Na errol is van szo!!!
Ha mar a honarkodas meg a hazassaguk legalis,akkor a tobbnejuseg,beeanyagasa, a gyerek DNS vizsgalata(apasagibtesz)miert nem az(utobbi harom ilmegalis Franciaorszagban mert par hulye kitalalta, hogy legyen az!!).
A bikini sem az europai kultura resze csak egy divat 40-50 eve mostak at vele a nok agyat!!!

Advanced Flight 2016.08.27. 00:09:28

@Krapulax_: Még pár év(tized), és kötelező is lesz, csak győzd kivárni.

Én is ettől félek. Egy nap arra ébrednek a francia nők, hogy több a bícsen a varjú, mint a normális fürdőruhás csaj. És akkor ők szépen ki lesznek nézve a varjak által (vagy akár tettleg is vegzálva) és majd ők is varjúnak lesznek kénytelenek öltözni, vagy hazamennek és pancsolhatnak otthon a kádban.
Tényleg szomorú, hogy itt, Európában most kukázzuk a PC-agymenés keretében azokat az értékeket, amik egyedülállóak voltak az egész világon (már pusztán azzal, hogy megvalósultak) és amiért jó volt itt élni.
Szerencsére vannak ausztrál rokonaim....

rockjano 2016.08.27. 00:10:59

Szerintem mindenki viselhesse azt amit akar, nem kell azt piszkálni aki több ruhát akar hordani.

Persze akkor lehet kérdezni hogy miért ne lehessen teljesen levetkőzni akárhol akármikor...jó kérdés én azt hiszem azt is engedném...

Medgar 2016.08.27. 00:36:54

Akkor ugye azt is megköveteljük, hogy az arab világban lehessen bikinit hordani. UGYE?

galaxiscsirke 2016.08.27. 00:39:59

Megint túl van bonyolítva ez a dolog. Először is egyik oldalról "Rómában tégy úgy, mint a rómaiak", tehát aki bekerül egy adott helyre/közösségbe, az alkalmazkodjon. Másik oldal: ezt az alkalmazkodást erővel kikényszeríteni ordas taplóság olyan dolgokban, amik ártalmatlanok. Akinek nem tetszik, ne nézzen oda. Más kérdés, hogy ha a nem alkalmazkodás konkrétan zavarja/veszélyezteti a környezetet, v. a hatályos törvények ellen való viselkedést produkál, akkor bizony tetszik v. nem, nem árt némi kényszerítés (pl. ha adott vallásban a nő bántalmazása a standard, de azt a befogadó ország törvényei tiltják, akkor bizony a törvény az első, vallásszabadság ide v. oda). Ezt nyilván közölni kell a bevándorló egyénnel, ha el tudja fogadni, jöhet, ha nem, nem. Pont. Akik meg az ártalmatlan dolgokból (ez esetben a fürdőruha) ekkora ügyet csinálnak, azok meg menjenek inkább árkot ásni v. követ törni, v. vmi hasznos dolgot csinálni.

sebi77 2016.08.27. 00:47:06

Nem értem jogilag hogyan lehet egyáltalán ilyesmit tiltani. Ott a búvárruha, vagy Kínában még maszkot is felvesznek a strandoláshoz, és lehetne sorolni a közterületen elkövetett sokkal neccesebb dolgokat (pl. zokniszandál) amit nem tilt a törvény. Az hogy szekularizált Fro. épp azt kellene hogy jelentse hogy az állam nem pofázik bele ki hogyan gyakorolja a vallását amíg azzal másokat nem zavar.

GYK: a levetkőzés más tészta, az közszeméremsértés amit a világon mindenhol törvény büntet, de olyat hogy egy plusz ruha viselése büntetendő még sose hallottam.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.08.27. 01:04:45

Aki meg ír a burkakérdés megoldásáról, annak a posztját meg két óra múlva kiveszik a blogketrecből, mert csak. Persze joguk van hozzá, csak akkor meg ezt a kamuposztot minek rakják ki?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.08.27. 01:08:23

@sebi77: Szerinted hogyan terjedt el a burka, a nők követelték maguknak? Segítek: Iránban vallási rendőrség figyeli a kendőt a nőkön. A kendőt, nem a burkát. Menj el Pest belvárosába nappal és az összes turista lány, amerikai, európai távol-keleti azon verseng, ki tud kevesebb ruhában kimenni az utcára, pedig burkát is hordhatnának. Ez eszükbe sem jut. Nahát!

sebi77 2016.08.27. 01:33:35

@megamovieboy: Épp az a különbség Európa és Irán közt, hogy itt nincs vallási rendőrség, nem próbálják mindenkire ráerőszakolni ugyanazt a logikát. Sokféle ember van, köztudott hogy sok muszlim nőnek igénye van arra a szarra, ezt szokta meg. Nem olyan rég Mo-n is a kendő volt a norma (szintén vallási okokból, benne van a Bibliában hogy kell), most már csak a nénik hordják.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.08.27. 01:37:12

@sebi77: Itt van, hogy mit lehetnem azaz kellene tenni burkaügyben. Betiltás helyett. (Bár mint a nők elnyomásának eszköze és jelképe, már megérdemelné a betiltást.)
europeanphalanx.blog.hu/2016/08/25/meg_egyszer_a_burkarol

sebi77 2016.08.27. 01:55:51

Nem a burkáról van szó, hanem burkiniről, ami általában nem takarja az arcot. Ha azt tiltanák be hogy bárki kényszerítsen egy nőt ezek viselésére, azzal maximálisan egyetértenék, itt viszont magukat a nőket akarják korlátozni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.08.27. 02:22:24

A valasztas szabadsaga ugye . Mikozben a nudizmust eluldozik nudista strandokra. Miben mas az az eset Miert ne lehetnenek a nudistak is barmely strandon, abban amiben akarnak? ( pl egy szla napszumevegben) . AMugy erdekes ezt a szabad ruhavalasztast olyan orszagban hallani, ahol a gyerekeknek, akiknek ugye kisebb a felszolalasi lehetoseguk, kotelezo az iskolai egyenruha. ( es akkor a fiu lany iskolak tok termeszetes letezeserol itt meg nem is beszeltunk). Akkor a gyerekekre nyugodtan rakenyszeritheto olyan ruha, amit ok nem akarnak? Az rendben van?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.08.27. 02:23:35

@rockjano: Azt sem, aki netan kevesebbet, vagy semennyit.

B3L4 2016.08.27. 02:56:15

Ha egy europai megy az arab vilagba es felveszi a neki termeszetes furdo ruhat hamar racs mogott talalja magat.....

Ha elkoltozol egy orszagba a szabad akaratodbol es az befogad akkor a legkevesebb, hogy felveszed a szokasaikat es megprobalsz beilleszkedni, reszese lenni annak a tarsadalomnak. Ha nem akarsz es ugy gondolod, hogy rad egy befogado orszagban is a hazad torvenyei vonatkoznak akkor komoly problemak vannak, ui: semmi keresni valod az uj helyen, hisz te nem akarsz valtozni, csak elvarasaid vannak, hogy ok valtozzanak abba az iranyba, hogy elfogadjanak teged. Ez ilyen egyszeru. Nem utalom oket, nincs veluk szemelyesen bajom, de azzal, hogy ra eroszakoljak a sajat kulturajukat egy befogado orszagra azert en mar nem ertek egyet.

chrisred 2016.08.27. 05:48:58

@B3L4: Nem értem ezt a beilleszkedős dumát. Európában mindig is azt lehetett viselni az utcán és a strandon, ami jólesett. Ne kezeljünk már úgy pár héttel ezelőtt hozott hatósági intézkedéseket a burkini betiltásáról, hogy a kontinens ősi hagyományai. Eddig se volt ruharendőrség ezen a kontinensen, továbbra se legyen.

Lajos Csánó 2016.08.27. 07:34:45

Legkevésbé a strandon zavar a testet elfedő ruha.Viszont az utcán,iskolában,intézményekben a teljesen testet,(beleértve az arcot is) azt már tiltanám,hiszen bárki lehet mögötte!

$pi$ 2016.08.27. 07:42:29

A vicc az, hogy éveken keresztül hallgattuk milyen jófejek ezek a bevándorlók és milyen jó lesz nekünk, amikor majd ezek beilleszkednek. Aztán jöttek a problémák a beilleszkedéssel, kiderült, hogy nem nagyon változtatnak a szokásaikon, nem nagyon illeszkednek... akkor azt kellett hallgatnunk, hogy meg kell "tanítani" őket arra, hogy nálunk mi a szokás, mert szegények "nem tudják".

Mostanra kezd megváltozni a duma, most azt hallgatjuk, hogy igazából nekünk kellene megváltozni, nekünk kellene megtanulnunk, hogy náluk mi a szokás.

Hát ez mondjuk kiveri a biztosítékot nálam.

$pi$ 2016.08.27. 07:47:26

@chrisred: "Európában mindig is azt lehetett viselni az utcán és a strandon, ami jólesett."

Ez marhaság. Minden társadalomban nagyon is szigorú szabályok vannak arra, hogy mikor mit kel hordani. Ha be akarsz menni egy menő étterembe a nem megfelelő ruhában, akkor be sem engednek. Ha ruhástul mégy a medencébe, akkor kiparancsolnak. Ha meztelenül flangálsz az utcán, akkor le is csuknak. Ha bikinibe vagy miniszoknyába akar valaki templomba menni, akkor megkérnek, hogy távozz.

Ha meg romániába akarsz végigsétálni valami főutcán magyar népviseletbe, akkor valószínűleg megbicskáznak a bocskorosok. Hidd el megismerik!

Melee 2016.08.27. 07:52:28

Az ideérkező arabok egy részének külön el kellett magyarázni, hogy a nők nem azért járnak (szerintük) hiányos öltözékben, mert kurvák, hanem mert itt ez a normális. A beilleszkedéshez tolerancia kell, az rendben, de a túlzott tolerancia épphogy hátráltatja azt, és nem segíti. A radikalizálódást meg épp a másod-harmadgenerációs araboknál kell kezelni, nem a friss menekülteknél, ez utóbbi az a csoport akiket lehet formálni. Ami szükséges, hogy az ő gyerekeik, unokáik ne radikalizálódjanak. Szerintem a felsorolt kérdésekben előrelépést a burkini betiltása jelent az engedélyezése helyett. Megjegyzem, nem csak bikini van a világon, hanem egyrészes fürdőruha is. Valamint az apácák - miként a képen is látszik - hülye öltözékükben nem mennek a vízbe, de ha már egyenlőség, én a strandon inkább az apácaruhát tiltanám, mint a burkinit engedélyezném.

$pi$ 2016.08.27. 08:01:13

@Melee: "egy részének külön el kellett magyarázni"

Dehogy kellett, pontosan tudták ők mi a helyzet. Hazudnak. Hülyének néznek minket európaiakat és a legrosszabb, hogy nem ok nélkül.

Elkövetik a bűncselekményt, aztán nagy álnaívan lenyomják, hogy "jajj, hát én nem tudtam". És mivel vannak emberek, akik ezt a marhaságot beveszik, el is érték a céljukat. Mint amikor a magyar rohamrendőröket megtámadó rendbontók kerekesszékkel meg mankókkal jelentek meg a bíróságon, az index meg lehozta a cikket, hogy a magyar rendőrség nyomorékokat vegzál.

Jah, nem tudtam, meg nem tehetek róla, meg "lehet, hogy ott se vótam"... az!

Göntér László 2016.08.27. 08:12:56

A pro és a kontra mellett ott vannak azok, akik csak elfogadják a szokatlant. A monokinit sem fogadja el mindenki, főleg ha ezt egy lógómellű hölgy viseli.

pengusz 2016.08.27. 08:44:15

@sebi77: Tehát akkor az sem gond, ha náci egyenruhában sétálgatok?

2016.08.27. 09:06:33

@glad az egyetlen: Kényszerrel akarod levenni róla azt, amit saját bevallása szerint nem kényszerből hord? Semmiben sem különbözböl az általad leírt muszlim férfiaktól.

bkkzol 2016.08.27. 09:06:41

Húzzanak vissza a koszos , sza.os hazájukba! A kutyát nem érdekli mit hordanak a szaudi vagy jemeni tengerparton. Ha annyira vallásosak akkor nem kell olyan helyre menni ahol nem adott ez kultúrálisan. Esetleg utána jöhetnek a női-férfi osztott tengerpartok... kávézók... azzal sincs semmi gond , csak ne Európában.
A francia bíroság meg szégyelje magát!

2016.08.27. 09:10:56

@midnight coder: @pengusz:

A náci egyenruha félelemkeltésre alkalmas.
A muszlim nők nem egy olyan erőszakszervezethez tartoznak, amelyik célja egész Európa felégetése.

Tudom, nem értitek a különbséget, de ha párhuzamot akartok vonni a náci Németországgal, akkor pl. a bajor népviselet felel meg a muszlim nők ruhájának. A bajor néviselettől meg talán még ti sem szarjátok össze magatokat.

Egyallampolgar 2016.08.27. 09:20:37

A vallásos értékrendtől akarunk eljutni a "Szabadság, egyenlőség, testvériség!" liberalizmusig.
Sajnos a vallásos dogma (keresztény, hindu, muszlim) ennek ellentmond. Ott az isten az első és annak tanítása, utána jöhetnek csak a liberális emberi jogok.

"Szabadság, egyenlőség, testvériség!" A muszlimokra nem vonatkozik? Ha a muszlimot kérdezed a jelszó az, hogy Allah akbar. Aztán szabadon gyűlölheted a hitetlent, egyelőesn és testvériesen hajolhatsz Mekka felé.
A vallásos dogmákból ki kell vakarni magunkat, de úgy nehéz lesz ha a szabadságjogoknak itthon sincs becsülete.

Nazareus 2016.08.27. 09:34:52

"Miért nem viselhet mindenki azt, amit akar? "

Mert ez a szabály. Pont. Ahogy a strandon meghatározzák a minimum felveendö ruhadarabot (bikini), ugyanúgy meghatározhatják a maximum felvehetöt is. Mi ebben az érthetetlen.

Az utcán sem lehet meztelenül flangálni. Azaz nem viselhet mindenki azt amit akar.

na4 2016.08.27. 09:59:02

Ilyen alapon a pasiknak is batman ruhában kellene fürdeniük, hogy elkerüljék a buja vágyakozó női tekinteteket. Próbálna egy európai nő egy arab országban bikiniben fürdeni. Azonnal meglincselnék. És egyáltalán miért nekünk kellene alkalmazkodnunk egy ide betolakodó, teljesen kultúridegen népséghez, egy kisebbséghez? Egyáltalán a migránsok húzzanak el innen a búsba az országainkból, a kontinensünkről!!

$pi$ 2016.08.27. 10:08:37

@Ylim: "A náci egyenruha félelemkeltésre alkalmas.
A muszlim nők nem egy olyan erőszakszervezethez tartoznak, amelyik célja egész Európa felégetése."

de igen. kimondottan az a céljuk, hogy leszaporodják az őslakosokat. Én félek tőlük, félelemmel tölt el a burkini meg a burka meg a csador. Az allahu akbar is és az is, ha valaki nem hajlandó megenni a disznóhúst. Rettegek ezektől és nem vagyok egyedül.

Akkor most már hazazavarhatjuk őket?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.08.27. 10:29:57

az elso mondatban benne van a valasz: "A burkini olyan strandruházat, amely nőknek készül, és az iszlám szabályainak megfelelően a nő egész testét eltakarja." szoval inkabb a muzulmanokat kellene megkerdezni, hogy "miért nem viselhetnek a nők azt, amit akarnak?"

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.08.27. 11:08:41

@Ylim: Ez teljesen jogos. De itt ahol en lakom, itt viszont kotelezo az iskolai egyenruha. Azaz kenyszerrel rajuk adatjak, elterni nem lehet ( csak ha kiveszed a tanitasbola gyereket) PEdig ez egy nyugati orszag.
Emiatt is nevetseges amit felhoznak - hadd vehesse fel az ember amit akar.
( mindazok mellett, hogy en orulnek a legjobban, ha burkinis, bikinis, nudista siman furodhetne egy helyen, nyugodtan)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 11:48:00

@glad az egyetlen: De ugye nem az a megoldás, hogy tiltsuk be a komondorokat, csak azért, mert egy magyar férfi megverte a feleségét és a komondorra hivatkozott?! Nem fogod fel, hogy ez menyire hülye "érv"?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 11:49:59

@droid_: Franciaországban a törvények szerint muszlim nők azt viselhetnek, amit akarnak. az első korlátozás, ami ennek ellene megy ez a burkinitörvény.

Tehát Franciaországban a muszlim nők ruházkodását törvényileg csak és kizárólag ezek a hülye polgármesterek korlátozzák. És közben a szabadságra hivatkoznak.

Azért ez mégiscsak abszurdum, nem?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 11:51:23

Egyébként én ezt a cikket már pár nappal ezelőtt ellőttem:

ateistaklub.blog.hu/2016/08/21/helyes-e_betiltani_a_burkinit

csak a hülye zIndex természetesen inkább a fizetős, több nappal később másoló blogot teszi ki, mert a zIndex már csak ilyen faszbarom.

kvadrillio 2016.08.27. 11:53:32

..JAHHH...LEHET NAGYKABÁTBAN ÉS BUNDÁS CSIZMÁBAN, FEJFEDŐBEN IS STRANDRA JÁRNI NAPOZNI, FÜRDENI ! logikátlan, de egye-fene :)!A BURKINI AZÉRT LEHET ZAVARÓ, MERT ILYEN ÖLTÖZETEK ALÁ EL LEHET REJTENI ROBBANÓSZERKEZETEKET IS ! TUNÉZIÁBAN IS STRANDON ROBBANTOTTAK.....STB..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 11:56:06

@midnight coder: te oltári naiv vagy, ha azt hiszed, hogy a kultúrákat ma el lehet választani. multinacionális cégek nem tudnának működni, ha nem nem lennének leányvállalataik más országokban, és nem tudnának munkaerőt felvenni más országokból. totálisan lehetetlen az elképzelésed, a hajdúborzasztói paraszt szintjén vagy, akinek fingja nincs a világról.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 11:57:27

@comment #1:

1) nem tudod, hogy a muszlim nőre mennyire kényszerítenek, és mit.
2) a nem muszlim emberekbe is belenevelnek egy csomó mindent. te például azért nem mész meztelenül az utcára, mert ezt nevelték beléd

akkor ezek után tiltsunk be minden ruhát?

Visceroid 2016.08.27. 11:57:47

Ja, most burkini, aztán C4-gyel töltött robbanó mellény. Arra is toleránsnak kell lenni?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 11:58:16

@blexpress: te strandolhatsz európai fürdőruhában Dubaiban, szóval a példa éppenséggel cáfol téged, te hülye!

kvadrillio 2016.08.27. 11:59:23

Nőnek öltözve robbantott az öngyilkos merénylő
Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 07. 11. 15:22

Csádban betiltották a burka viselését, épp azért, mert könnyű elrejteni alatta a robbanószert. Ennek ellenére most is ezzel a módszerrel gyilkoltak meg legalább egy tucat embert.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Így keresett 4500€-t egy ügylettel »

Nőnek öltözött merénylő robbantotta fel magát szombaton az afrikai Csádban, egy piacon. Legalább tizennégyen meghaltak, 74-en pedig megsebesültek – tudósít az MTI.

csádi merénylet (Array) Europress

A feltételezett elkövető muzulmán kendőbe burkolt fejét letépte a robbanás, a merénylet helyszínétől nem messze találták meg. A rendőrség megerősítette, hogy az öngyilkos merénylő nem nő volt, mint azt korábban hitték, hanem egy burkába öltözött férfi. A testére erősített pokolgépet akkor hozta működésbe a zsúfolt bevásárlóközpontban, amikor egy csendőr meg akarta motozni, épp azért, mert burka volt rajta, noha a múlt hónapban betiltották a hatóságok annak viselését, mert a támadók könnyedén elrejthetik alatta a robbanószert.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:01:26

@Tsteinar:

1) abszurdum, hogy te a szabadsággal akarsz védeni egy tiltást.

2) hazudsz, egy csomó ember nem illeszkedik be ruházatával a társadalomba, hanem kirívóan egyedi. és nem vagyunk olyan hülyék, hogy betiltsuk ezeket. csak ti vagytok ilyen hülyék.

ti még mindig ott tartotok, mint a 60-as években, hogy a farmert meg a hosszú hajat be kell tiltani, mert kirívó.

ugyanolyan bornírt hülye fafejek vagytok, mint a legutolsó dzsihadista.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:02:23

@Tsteinar: ha te Németországba mégy, akkor kötelezően alkalmazkodni fogsz a nudista strandhoz, te hülye?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:03:54

@morph on deer: ja, és ha én nagykabátban akarok fürödni, akkor majd jön a rendőrség, és bevisz?! röhejes, milyen hülye emberek vannak Európában!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:05:08

@Bicepsz Elek77: mi az unhigienikus egy burkiniben a tengerparton?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:07:42

@Advanced Flight: Európában azért jó élni, mert például nem írjuk elő egy nőnek, hogy meztelenkedjen, hanem eddig szabadság volt. fürödhettünk nagybkabátban, apácaruhában, snowboard ruhában, amiben csak akartunk.

a burkini tiltása kukázza az európai értékeket.

te egy elég perverz, diktatórikus fasz vagy, ha csak akkor érzed jól magad, ha ráerőszakolhatod a nőkre a meztelenkedést. menj Ausztráliába, itt Európában mi nem kérünk az ilyen faszokból, mint te!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:08:37

@Medgar: lehet. attól, hogy tudatlan vagy, attól még nem lesz igazad, viszont én a helyedben nem reklámoznám, hogy hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:10:40

@galaxiscsirke: a "ha Rómában vagy, élj úgy, mint a rómaiak" is hülyeség, ha ártatlan apróságról van szó. a rómaiak is különféleképpen élnek, és nem egyneműek. van homoszexuális, transzvesztita, hippi, paraszt, mérnök, tanár, író, és egy csomó különféle római, akik egy csomó dologban különféleképpen élnek.

teljesen hülyék azok, akik egyneműséget követelnek meg integráció címén, amikor mi sem vagyunk egyneműek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:12:26

@megamovieboy: a burka úgy terjedt el, hogy hajdan ez volt a nemes nők viselete. Európában a nemes nők viselete egészen hasonló volt. tehát a burka hagyományának van egy nemes szála is, amiről az olyan paraszt, mint te, nem tud.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:16:22

@B3L4:

"Ha egy europai megy az arab vilagba es felveszi a neki termeszetes furdo ruhat hamar racs mogott talalja magat....."

ez nem igaz.

"Ha elkoltozol egy orszagba a szabad akaratodbol es az befogad akkor a legkevesebb, hogy felveszed a szokasaikat es megprobalsz beilleszkedni, reszese lenni annak a tarsadalomnak. "

tehát ha egy magyar néni Németországban véletlenül vagy a hagyományörző klub keretében magyar néphagyományban megy ki az utcára, akkor börtönbe kell csukni?! és ha bárki a legújabb divatot követi, ami még nem terjedt el, le kell csukni?! a punkokat le kell csukni?!

az erdélyi magyaroknak román népviseletben kell ezentúl járni?!

meg vagy te veszve?!

neked fingod nincs a világról, és totál korlátolt, hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:18:22

@$pi$: te nehezen viselted volna a 60-as években, amikor a fiatalok hosszú hajat növesztettek, és farmert hordtak. te az a tipikus, korlátolt, betonfejű, öreg fasz vagy, akinek azzal is baja volt. nem bírod elviselni a másságot, mert ahhoz ész kéne, hogy felfogd.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:20:40

@$pi$: "Ha be akarsz menni egy menő étterembe a nem megfelelő ruhában, akkor be sem engednek."

ami ugye egy magántulajdon, te barom! magántulajdonodbanmint tulajdonos azt írsz elő, amit akarsz.

de itt a tengerpartról van szó, te barom! mit szólnál ahhoz, ha előírnánk neked, hogy a Balatonpartra csak matyóhímzésben mehetsz le?!

" Ha ruhástul mégy a medencébe, akkor kiparancsolnak."

még mindig egy magántulajdonról van szó, egy medencéről, amelynek van üzmeltetője.

"Ha bikinibe vagy miniszoknyába akar valaki templomba menni, akkor megkérnek, hogy távozz."

továbbra is.

azt nem fogtad fel, hülyegyerek, hogy a tengerpart nem egy magántulajdon.

Ha meg romániába akarsz végigsétálni valami főutcán magyar népviseletbe, akkor valószínűleg megbicskáznak a bocskorosok. Hidd el megismerik!

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2016.08.27. 12:20:55

Es az apácák ebben fürdenek vagy lementek a strandra 10 percre egy fotóra? Micsoda hülye összehasonlítás ez.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:21:13

@$pi$: "Ha meg romániába akarsz végigsétálni valami főutcán magyar népviseletbe, akkor valószínűleg megbicskáznak a bocskorosok. Hidd el megismerik! "

és te ezt helyesled?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:22:58

@Melee: "az apácák - miként a képen is látszik - hülye öltözékükben nem mennek a vízbe"

a burkinis betiltás fényképén a burkinis nő sem a vízben volt. nem mintha ennek bármi jelentősége lenne.

te nagyon hülye vagy.
a radikalizálódásban a burkini betiltása semmit nem fog hozni. inkább a radikalizálódást segíti elő.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:23:50

@$pi$: no látod, csak azt bizonygatod, hogy a magyarok között is vannak ugyanolyan aljasok és hülyék.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:25:25

@bkkzol: húzzál vissza az Urálon túlra! Európában nincs szükségünk olyan hülyékre, mint te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:28:35

@Nazareus: "a strandon meghatározzák a minimum felveendö ruhadarabot (bikini), ugyanúgy meghatározhatják a maximum felvehetöt is. Mi ebben az érthetetlen."

az, hogy ez kurvára nem szimmetrikus. nem tudom, mit nem tudsz ebben felfogni. te mi a fasznak akarod betiltani, hogy nagykabátban strandoljak?! mi ennek az értelme?!

"Az utcán sem lehet meztelenül flangálni. Azaz nem viselhet mindenki azt amit akar. "

a totális meztelenség tiltásának van egy speciális indoka. ez a burkini tiltását sehol nem indokolja, hanem tök ellentétes vele.

kurvára semmi logika nincs abban, amit mondasz.

Európában mindenki szabadon választhatja meg az öltözékét. ez alól csak nagyon kevés, jól indokolt kivétel van. a Burkini tiltása nagyon kilóg ebből a sorból, és totális baromság.

2016.08.27. 12:28:39

én egész más oldalról közelítenék:
egyre erősebb a napsugrárzás, uv, ilyenek
egyre több embernek kell védenie a bőrét, hogy ne kapjon rákot
strandolni viszont ők is szeretnek.
ezek akkor vagy vesznek speedot, ami egy vagyon, vagy hosszú ruhában fürdenek, ammi kényelmetlen és nőknek általában elég előnytelen (vö.: ronda)- nekik is alternatíva a burkini, viselik is nem kevesen. (a burkini gyártója szerint a vevői fele-harmada nem muszlim)
nekik is tilos a hosszú strandruha?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:29:28

@na4: " Próbálna egy európai nő egy arab országban bikiniben fürdeni. Azonnal meglincselnék."

fogamad nincs a világról, faszfejkém. nagyon sok arab országban fürödhetnek bikiniben.

ne reklámozd, hogy menniyre tudatlan vagy!

Ad Dio 2016.08.27. 12:29:58

A burkini tiltása egyértelműen szembe megy a liberális elvekkel. A politikusok azért állnak a tiltók pártjára, mert azt remélik, hogy ezzel a jelképes gesztussal kiereszthetnek egy adag gőzt az illegális migráció által felkorbácsolt indulatokból. Szvsz épp az ellenkezőjét érik el ezzel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:31:44

@$pi$: "kimondottan az a céljuk, hogy leszaporodják az őslakosokat."

a szaporodást is tiltanád, te baromállat?! szerintem a muszlimok többségének az célja, hogy legyen gyereke. de a legtöbb európai nőnek is. nem tudom, mi ezzel a bajod. a legtöbb embernek semmiféle leszaporodási célja nincs. ilyen baromsággal csak az olyan hülye foglalkozik, mint te.

" Én félek tőlük"

jó, de te egy húgyagyú hülye vagy. az nem szempont, hogy egy elmebajos mitől fél.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:32:48

@droid_: a francia törvények szerint a muszlim nők azt viselhetnek, amit akarnak (bizonyos nagyon kivételes esetektől eltekeintve). ez a burkinitiltás az első francia törvény, ami őket ebben értelmetlenül korlátozza.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 12:33:45

@kvadrillio: "BURKINI AZÉRT LEHET ZAVARÓ, MERT ILYEN ÖLTÖZETEK ALÁ EL LEHET REJTENI ROBBANÓSZERKEZETEKET IS !"

lehet a faszt. nézd már meg, mi a burkini, te barom!

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 12:35:15

Miért nem mehetek én strandolni farmerben meg pulcsiban?

Nazareus 2016.08.27. 12:45:37

@Brendel Mátyás: "az, hogy ez kurvára nem szimmetrikus. nem tudom, mit nem tudsz ebben felfogni. "

Teljesen szimmetrikus, nem tudom mit nem tudsz ebben felfogni.

"te mi a fasznak akarod betiltani, hogy nagykabátban strandoljak?! mi ennek az értelme?! "
Ha az emberek _többségét_ zavarja, akkor be kell tiltani. Ilyen egyszerü.

"a totális meztelenség tiltásának van egy speciális indoka."
No, elárulod mi az?

Mátyás, eléggé megváltozott a stilusod - régen nem voltál ennyire... hogyismondjam, hogy ne legyek sértö....- alpári?

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 12:56:17

Brendel Mátyás az MSZP büszkesége vitatkozik:
"faszbarom
hajdúborzasztói paraszt szintjén vagy
te hülye!
csak ti vagytok ilyen hülyék.
ugyanolyan bornírt hülye fafejek vagytok, mint a legutolsó dzsihadista.
te hülye?!
röhejes, milyen hülye emberek vannak Európában!
te egy elég perverz, diktatórikus fasz vagy,
itt Európában mi nem kérünk az ilyen faszokból, mint te!
hülye vagy.
az olyan paraszt, mint te
totál korlátolt, hülye vagy.
korlátolt, betonfejű, öreg fasz vagy
te barom!
hülyegyerek
te nagyon hülye vagy.
húzzál vissza az Urálon túlra! Európában nincs szükségünk olyan hülyékre, mint te.
faszfejkém
te baromállat?!
te egy húgyagyú hülye vagy
te barom!
hülye vagy, ennyi.
te hülye!
micsoda hülye vagy te?!"

És ennyit összehozni kevesebb mint egy óra elég volt :)

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2016.08.27. 13:08:04

@Brendel Mátyás: Matyi, először békülj ki magaddal, fogadd el, hogy egy szánalmas nímand vagy aki folyamatosan menekül országról országra mert mindenhonnan kiutálják. Ezután értsd meg amit leírtam, utána beszélhetünk.

Dr.Traktor 2016.08.27. 13:09:40

mikor utoljára néztem, franciország még nem iszlám köztársaság volt így aztán kb az a helyzet, hogy kutyát-macskát nem érdekli (azaz nem kellene, hogy érdekeljen) hogy ez a vallás mit követel meg a követőitől.

kövesd az itteni normát vagy húzzál vissza oda, ahol a tiéd szerint működik a világ!

azaz : nem, nem csuhában fürdőzünk bazze, akkro sem ha a speedo gyártotta

kieg. 1.: az apácák NEM fürdőznek a rucikjukban, még a linkelt képen sem!! bemásztak bokáig maximum
2. ha el akarod magad takarni van rá lehetőség: egyrészes + úszósapi és nincs gond.
de ugyebár itt nem erről van szó ;) hanem hogy a nyüves vallása mit kötelez neki.

Hari Seldon 2 2016.08.27. 13:34:43

@bkkzol:
Egyenlőre csak felfüggesztették a tiltási határozatot. Itt egy még nem végleges törvény esetén a helyi tilalmat lehet felfüggeszteni, de ahogy látom Valls nagyon beleállt a tiltásba, tehát a itteni baloldal is ellenzi a burkikit, és a Sarko féle jobboldal is. Szóval politikailag "át lesz nyomva" csak idő kérdése. Nálunk nagyon komolyan veszik a laicitét, és a muzulmánok EGY része (tényleg kisebb része) ezért radikalizálódik. Már más blogokon sokszor elmondtam: Saját szememmel láttam, hogy a legkisebb lányom bölcsődéjébe ment a muzulmán gondozó fiatal csaj. Utcán hordta a kendőt, de ahogy beért a bölcsődébe, automatikusan vette le. Szóval itt a közintézményekben nem engedélyezett már most sem. Viszont ott én láthattam a haját (micsoda borzalom érte...) K×ra nem érdekli az államot a hülye szokásuk.

$pi$ 2016.08.27. 13:48:36

@Brendel Mátyás: "ami ugye egy magántulajdon, te barom! magántulajdonodbanmint tulajdonos azt írsz elő, amit akarsz."

Légyszíves ha meg bírod állni ne szólj hozzám. NIncs "tahítlanítok" gomb sajnos...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 13:50:12

@eßemfaßom meg áll: sajnos egy óra alatt lehet magyar blogokon ennyi hülyét találni, mint ezen. én lennék az első, aki örülne, ha nem így lenne.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 13:52:50

@eßemfaßom meg áll: egyébként a neveddel ne nagyon akard itt eladni, hogy viktoriánus szent vagy, te faszfej! egy álszent kis nyomoronc vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 13:54:25

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: először próbálj meg leszokni a kecskebaszásról, aztán kommentelj nyilvánosan, te véglény!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 14:00:56

@Dr.Traktor:

az a helyzet faszfejkém hogy Franciaország nem iszlám köztársaság, de nem is keresztény, nem is református, nem is zsidó, nem is buddhista, nem náci, és nem kommunista. nem jobboldali és nem baloldali. hanem egy szekuláris, és demokratikus köztársaság. ebben pedig a muszlimoknak pontosan ugyanolyan jogai vannak, mint a többi vallásnak.

"kövesd az itteni normát vagy húzzál vissza oda, ahol a tiéd szerint működik a világ!"

Franciaországban fürdőruhadivatban ki a kurva anyád mondja meg, hogy mi a norma, és már miért a kurva anyádért kéne azt követni?! ha azt mondom, hogy Magyarországon a huszárruha a fürdőruhadivat, akkor huszárruhában fogsz fürödni?! vagy elhúzol a jó büdös francba az Urálon túl a birkákat baszogatni, te kultúrbunkó, hülye nomád!

"azaz : nem, nem csuhában fürdőzünk bazze, akkro sem ha a speedo gyártotta"

és ha szerzetes vagyok, és csuhában akarok fürödni, akkor te ki a jó kurva anyád vagy, hogy megtiltsd nekem, te faszfej?!

"kieg. 1.: az apácák NEM fürdőznek a rucikjukban, még a linkelt képen sem!! bemásztak bokáig maximum"

a burkinis nő, akihez odament a rendőr még bokáig sem ment be a vízben, hanem a parton volt, te baromarcú. nem mintha ez szempont lenne. te most tényleg a tengert félted a burkinitől, te agyhalott, náci faszbarom?!

"2. ha el akarod magad takarni van rá lehetőség: egyrészes + úszósapi és nincs gond.
de ugyebár itt nem erről van szó ;) hanem hogy a nyüves vallása mit kötelez neki. "

honnan a faszból tudod te, hogy kit mire kötelez a mije?! ha valakit a vallása a bikinire kötelezi, akkor azt is betiltod, te barom?!

olyan hülye sötét vagy, mint a főd, ezért vagy náci.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.27. 14:03:05

tiszta vicc, hogy a franciaknak a bevandorlokkal kapcsolatban eppen a burkini a legnagyobb problemajuk
ezred rangu kerdes
/arcot nem takar, tengerparton hasznaljak stb.../

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 14:03:26

@Hari Seldon 2: gen, csak baromarcúkám, a tenger nem közintézmény. a laicité az államra, a közintézményekre vonatkozik, a tengerpartra nem vonatkozhat. ezt meg a francia politikusok is be fogják látni, remélem.

az egy dolog, hogy a burka nem tetszik a jobb és balodalnak. nekem se tetszik. de az egy másik dolog, hogy ami nem tetszik neked, azt csak úgy betiltod. akkor te egy rohadt, faszfej diktátor vagy.

Nazareus 2016.08.27. 14:03:52

@Brendel Mátyás: "a faszt szimmetrikus, baromarcúkám,"
Teljesen szimmetrikus, ha nem birod megérteni, akkor reménytelen vagy :)))

"1) a kurva anyád sem kérdezte meg, hogy az adott városban zavarja-e az emberek többségét"
Dehogynem :-D Fáj, tudom.

"2) a nyugati demokrácia egyik ismérve, hogy nem feltétlenül nyomja el a kisebbségeket."
A demokrácia nem azt jelenti, mint a liberalizmus. Demokráciában simán el lehet nyomni a kisebbséget. De most még csak nem is erröl van szó.

"ha magadtól nem tudod, akkor sajnállak, hülye vagy."
Ja, hogy nem tudod, csak próbálkoztál irni valamit, de igazolni már nem megy :D Sejtettem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 14:04:27

@Hari Seldon 2: "Egyenlőre"

magyarul ezt a szót abban a mondatban úgy írjuk, hogy "egyelőre". ha be akarsz illeszkedni, akkor tanuld meg, ha nem, húzzál a picsába!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 14:05:16

@$pi$: ja, bazdmeg, ha lett volna ellenérved, akkor megírtad volna, nem volt, ennyire futotta. szánalmas kis húgyagyú, barom vagy.

Nazareus 2016.08.27. 14:06:41

"Franciaországban fürdőruhadivatban ki a kurva anyád mondja meg, hogy mi a norma, és már miért a kurva anyádért kéne azt követni?! "

A kormányzó hatalom megmondja és meg is mondhatja. És azért kell követkni, mert különben megbirságolnak, lecsuknak, stb.

"ha azt mondom, hogy Magyarországon a huszárruha a fürdőruhadivat, akkor huszárruhában fogsz fürödni?! "

Ha a kormány ilyen rendeletet hoz, akkor bizony abban fog fürödni mindenki, vagy nem fürdik.

Tudom, nehéz megérteni, hogy nem csinálhat mindenki azt amit akar. De el lehet költözni egy lakatlan szigetre és ott nem fog senki se szólni semmiért. A civilizációban bizony _korlátozzuk_ egymás viselkedését, öltözködését, stb. Kinos...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.27. 14:38:28

Európai gondolkodás: Rómában tégy úgy, mint a rómaiak, szóval Afrikába vagy Ázsiába utazva figyelj a kulturális különbségekre és ne európaiként viselkedj.
Ázsiai gondolkodás: a házigazda mindenben teljesítse a vendég kívánságait, de senki se viselkedhet a házigazda vallásával ellentétes módon.
Arabok Európában eredménye: az európaiaknak kell alkalmazkodniuk az arab kultúrához a befogadás jegyében.

axolotl77 2016.08.27. 14:39:33

A posztoló gyorsan el is döntötte, hogy kinek ad igazat.

Melee 2016.08.27. 14:40:10

@Brendel Mátyás: A nekem írt jelzővel már be is lőtted a saját szinted, így legalább senkinek nem kell gondolkoznia azon, hogy milyen szinten szóljon hozzád.
Mivel bebizonyítottad, hogy normális érvelésen alapuló vitára alkalmatlan vagy, ezért elmagyarázom a te szinteden, a radikális hordatnak a nőkkel burkinit, ez egy út a megváltoztatásukra, és az rosszul gondolod, mert hülye vagy hozzá.

Hari Seldon 2 2016.08.27. 14:42:32

@Brendel Mátyás:
Most hozzám beszéltél? Vagy csak úgy a levegőbe? Mikor sértegettelek téged?
Aztán itt mind a baloldal mind a jobboldal mind az aeistál nagyon utláják a muzulmánokat. - Ha legyen a francia többségnek meg ez a vélemyénye.
Az itteni ateisták tudják, hogy ha ők leszen többségben az elsők akiket elintéznénak, csak utána jönnénak a keresztények.

Mondjuk reálisan ennek kicsi az esélye. Ha a demográfiai trendek nem változnak lényegesen, nem leszenek többen soha 10%-nál. - Már most nagyon közel van a európai és bevándorlotak TFR-je egymáshoz. És van ott is "lemorzsolódás". - Ettől még pár lakótelepen lehetnek többségben.

morph on deer 2016.08.27. 15:11:57

@Nazareus:
"A demokrácia nem azt jelenti, mint a liberalizmus. Demokráciában simán el lehet nyomni a kisebbséget."

Ugye tudod, hogy ez marhaság?
Csak szólok, hogy kár eröltetni, mert nem igaz. Még akkor sem, ha maga Orbán terjeszti. Egyelőre a világ normálisabb része még nem igazodik az orbáni definicióhoz!
Hál' Isten!

$pi$ 2016.08.27. 15:56:53

@Brendel Mátyás: "ha lett volna ellenérved, akkor megírtad volna"

Nem hiszem, hogy én lennék az első, aki nem áll szóba veled. :D Amúgy nem vagyok válogatós, de azért van egy szint...

Nazareus 2016.08.27. 15:57:41

@morph on deer: Miért ne lenne igaz? Konkrétan igaz, mondok példát: létezik olyan kisebbség, aki szeretne meztelenül járkálni az utcákon. Nem teheti meg, mert a többség elnyomja ezt a kisebbséget.

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 16:03:54

@Brendel Mátyás: Folytasd az önalázásodat mester :)

$pi$ 2016.08.27. 16:06:20

@Nazareus: Rengeteg példa van a kisebbségek elnyomására a demokráciákban, mindig is volt. Minél jobban kilógsz a sorból annál jobban elnyomnak.

Ha például nem vagy családos, akkor egyszerűen elszedik a pénzedet és odaadják a családos embereknek, mondván, hogy nekik nagyobb szükségük van rá. Mi ez például, ha nem színtiszta elnyomás?

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 16:07:44

@morph on deer: "Csak szólok, hogy kár eröltetni, mert nem igaz."

Egy kisebbség szeretne 250el menni az autópályán, a gonosz társadalom pedig elnyomja őket, és büntetéssel fenyegeti ha mégis megvalósítják a vágyukat

Egy kisebbség szeretne horogkeresztes pólóban járni, a gonosz társadalom pedig elnyomja őket, és büntetéssel fenyegeti ha mégis megvalósítják a vágyukat

Egy kisebbség szeretné ha több felesége lenne, a gonosz társadalom pedig elnyomja őket, és büntetéssel fenyegeti ha mégis megvalósítják a vágyukat

etc...

$pi$ 2016.08.27. 16:18:54

@eßemfaßom meg áll: "a gonosz társadalom pedig elnyomja őket"

Implikálod, hogy a többség akarata soha nem lehet "gonosz" vagy "helytelen", azért nevetséges "elnyomást" emlegetni. Ez roppant hibás érvelés, merthogy semmi sem garantálja, hogy a többség akarata "helyes" vagy "jó" és nem "gonosz".

B3L4 2016.08.27. 16:20:44

Brendei Mátyás ha inteligensen szolnal hozza a temahoz, erdekes vitat lehetne folytatni veled.

morph on deer 2016.08.27. 16:38:09

@eßemfaßom meg áll:
Tévedés!
Amiket felsoroltál azok egyszerű törvénysértések, semmi küzük a "kissebbség" fogalmához, főleg nem a demokrácia viszonylatában!
Ezek többségét államrendtől és/vagy világnézettől függetlenül büntetik, mint tudjuk.

Demokratikus körülmények között semmilyen "elnyomás" nem létezhet, mert az akkor nem demokrácia!
Lehet rá mindenféle jelzőket aggatni, - az "illiberális" pl nem passzol - de attól még nem lesz az.
Az utóbbi időben sokan és sokszor összetévesztik a bolsevizmussal, amelyikben a többségi diktátum érvényesül(t?), nem a többségi vélemény.

A demokrácia elengedhetetlen velejárója a szabad választás lehetősége, az meg ugyebár liberális csökevény, mint tudjuk.
Szar ügy mi?
Mert ugye, ha nem dönthetsz szabadon a saját nézeteidet, vallásodat, stb illetően, akkor nem vagy demokrata, ha meg igen, akkor liberális (is) vagy!
Nincs igaz boldogság, látod?

Vagy a "főnök" már megint hazugságokkal traktál, már megint!

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 16:41:28

@$pi$:miért ne lehetne attól gonosz attól amit írtam?

Nazareus 2016.08.27. 16:42:25

@morph on deer: A felsoroltak csak azért törvénysértések, mert a többség annak akarja tartani (és nem is mindenhol azok!). Azaz a többség elnyomja a kisebbséget. Miért gondolod, hogy "a demokrácia elengedhetetlen velejárója a szabad választás lehetősége," ?

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 16:47:30

@morph on deer: "Amiket felsoroltál azok egyszerű törvénysértések"

igen, az állam tipikusan törvénnyel tudja elnyomni a kisebbséget, nem virágcsokorral.

"Ezek többségét államrendtől és/vagy világnézettől függetlenül büntetik, mint tudjuk."

Tehát a társadalmak többségében ezen kisebbségi vágyakat törvényerővel elnyomják. Kivéve ahol nem, amiker írtam van ahol engedélyezett van ahol nem, tehát még azt sem lehet rájuk mondani, hogy az egyetemes emberi életforma megkérdőjelezhetetlen alapjait sértik.

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 16:49:52

@morph on deer: Egyébként ha jól értem, amint hoznak a franciák törvényt a burkinivagymi viselésének tiltásáról már neked se lesz a tiltással bajod, hiszen onnantól aki burkinizik az "nem csinál mást mint törvényt sért a demokrácia viszonylatában"

Nzoltan 2016.08.27. 17:17:29

@Ylim: Milyen félelemkeltésre? A náci egyenruha milyen félelmet kelt a mai világban? Toljátok itt a nettó baromságot.

morph on deer 2016.08.27. 17:39:14

@Nazareus:
A helyzet véleményem szerint az, hogy úgy a többség, mint a kissebség részt kell, hogy vegyen a törvényalkotás folyamatában, - Európában jellemzően közvetve, azaz képviselőin keresztül - és az eredményül hozott törvény vonatkozik a teljes népességre. Azaz nem arról van szó, hogy a többség annak "akarja" tartani, hanem arról, hogy a többség egyetértésével(?) hozott törvény szabályozza a sebesség, vagy a feleségek számának kérdését.

A demokráciát a többek közt a teljes, titkos és általános választójog jellemzi, és még abban az esetben is, ha netán a választási részvétel kötelező, a döntés szabad.
Ha ez nem így van, nem beszélhetünk demokráciáról.

Medgar 2016.08.27. 17:44:28

@Brendel Mátyás: meghajlok érveid előtt....

Nazareus 2016.08.27. 17:52:49

@morph on deer: Persze, igazad van, de a végeredmény mégiscsak az, hogy a többség ráerölteti az akaratát a kisebbségre.

morph on deer 2016.08.27. 18:04:22

@eßemfaßom meg áll:
Nem az "egyetemes emberi életforma megkérdőjelezhetetlen alapjait sértik", hanem a demokrácia mint olyan sérül.

Onnantól mondjuk másképp hívják.

Érdemes lenne figyelembe venni, hogy a demokrácia csoportra vonatkozik, nem individuális. Míg a csoport tagjának demokratikus joga élni a csoportra vonatkozó, és közösen elfogadott jogokkal, a törvények egyéni megsértése miatti esetleges retorzió messze nem nem azonos a "kissebbségekkel" szembeni elnyomással! Még akkor sem, ha a törvénysértő(k) kissebbségben van(nak).

Az ugyancsak figyelemre méltó, hogy az az egyéni döntés, hogy én/te/ő épp 250-nel akarok vezetni, és úgy gondolom, hogy ehhez jogom kéne, hogy legyen, és ebbe senki ne beszéljen bele, - nos ez a színtiszta liberalizmus!
Te döntesz, és viseled a döntésed következményeit!

Szóval erre a kérdésre a válasz messze nem csak fekete/fehér. Talán ezért sem ártana kissé nyitottabb hozzáállás. Szerintem, persze.

morph on deer 2016.08.27. 18:06:03

@Nazareus:
Neked is igazad van, de mi az alternatíva?

Én például nem hiszek a mindentudó

morph on deer 2016.08.27. 18:11:56

@morph on deer:
Elnézést! Tehát:

Mindentudó "atyuskában", valahogy pedig a napi használatra alkalmas szabálytendszerig el kéne jutni.
Hacsak nem feltételezzük, hogy az összes "hétköznapi" ember azonos értékrend szerint felelősen gondolkodik..!
Én mindenekelőtt humanistának tartom magam, hiszek a személyes integritás gontosságában, de arra nem mernék mérget venni, hogy ez működne.

Nazareus 2016.08.27. 19:40:02

@morph on deer: Persze! Nincs is bajom a demokráciával, egy szóval se mondtam, hogy kellene alternativa. Pont ez lenne a lényeg: ha a többségnek nem tetszik, akkor közösen mindenkivel meg tudnak hozni egy olyan törvényt, amely betiltja a burkini viselését. És? Nincs vele bajom. Ahogy azzal se, ha engedélyezik egy adott országban. Csak annyit mondok, hogy másnak se legyen baja azzal, ha valahol be akarják tiltani (demokratikus módon).

morph on deer 2016.08.27. 20:26:12

@Nazareus:
"Csak annyit mondok, hogy másnak se legyen baja azzal, ha valahol be akarják tiltani (demokratikus módon)."

Hát hogyne!
Azon felül, mondjuk, hogy teljesen felesleges erőfitogtatás, mert érdemben semmi értelme sincs. De "lehet kérem, lrhet..!"

eßemfaßom meg áll 2016.08.27. 20:42:23

@morph on deer: szép körmondatokban tolod a bullshitet, de a végeredmény az, hogy a demokráciában a többség akarata érvényesül a kisebbséggel szemben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 20:46:02

@Nazareus: "Teljesen szimmetrikus, ha nem birod megérteni, akkor reménytelen vagy :)))"

nem az, leírtam miért, nem bírod felfogni, hülye vagy. ezért vagy náci. egyszerűen elmebetegek vagytok. ennyi. ettől nem lesz igazad.

"Dehogynem"

hazudsz is, faszfej nácikám.

"A demokrácia nem azt jelenti, mint a liberalizmus. Demokráciában simán el lehet nyomni a kisebbséget. "

ezért mondtam, hogy ez a nyugati demokrácia ismérve. sajnos felfogni nem tudtad. de ha te az illiberális demokrácia híve vagy, akkor ne akard már megvédeni Európát, te faszfej, náci barom! a te védelmed Nyugat-Európának nem kell! te menjél vissza a tundrára lovat hágni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 20:49:45

@Nazareus:

"A kormányzó hatalom megmondja és meg is mondhatja. És azért kell követkni, mert különben megbirságolnak, lecsuknak, stb."

nem, a nyugati értékrend ismérve az is, hogy a kormány nem játszik divatdiktátort. neked erről fingod nincs, csak akkor te ne akard megvédeni Európát! te egy ugyanolyan kulturálatlan, nomád fasz vagy, mint a legutolsó dzsihadista. tőled meg kell védeni Európát.

"Ha a kormány ilyen rendeletet hoz, akkor bizony abban fog fürödni mindenki, vagy nem fürdik."

lehet ilyennel próbálkozni, csak akkor ugyanolyanok lesztek, mint a kommunista diktatúra. fellázadunk, és esetleg lámpavason végzitek.

" A civilizációban bizony _korlátozzuk_ egymás viselkedését, öltözködését, stb. Kinos... "

nem, a civilizációban nem teszünk ilyet, csak nagyon nagyon korlátolt mértékben. a tengerparti strandolás meg nem tartozik ide. neked fingod nincs a civilizációról. te egy nomád faszbarom barbár kecskebaszó hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 20:51:11

@Nazareus: neked valamiért az a képzavarod van, hogy diktatúra = civilizáció. a fenét az, és mész a kurva anyádba az ilyen téveszmékkel!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 20:59:42

@Nazareus: elmondom, miért nem szabad meztelenül járkálni az utcán.

az ókorban és még a középkorban is simán előfordult, hogy emberek meztelenül, nők félmeztelenül jártak az utcán. akkor a ruha nem előírás, hanem kényelem, rang, gazdagság szimbóluma volt.

na most akik még a középkorban is simán félmeztelenül jártak az utcán, azok elsősorban a prostituáltak. ha megnéznél pár középkori festményt, akkor ezt te is tudnád. de hát egy olyan kultúrbunkó, hülye náci, mint te, nem néz dokumentumfilmet, és nem volt még múzeumban. érthető.

általában szegények is voltak. na most ha a prostituáltak félmeztelenül járnak az utcán, abból először is sokkal több atrocitás lesz. ezért ezt mindenképpen érdemes betiltani. Magyarországon egyébként a prostituáltak egyáltalán nem járhatnak az utcán.

ez a dolog egyik része, ami még esetleg azt mondod, nem súlyos probléma. de amennyiben mindenki járhat meztelenül az utcán, és vannak, akik ezt meg is teszik, akkor először is az olyan faszok, mint te prostituáltnak nézik, és ott helyben meghágják őket.

na most a burka indoklása a muszlimok szerint is valami hasonló. a meztelenség tiltsa arányos megoldás, a kötelező burka nem. ugyanakkor a burkini kötelező tiltása meg tök nyilvánvalóan a másik véglet, és elmeháborodott faszság. olyan nácik akarnak ilyet, mint te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:02:09

@Online Távmunkás: ez persze baromság. sok millió európai fürdőzik európai módra Dubaiban a strandon.

attól, hogy tájékozatlan hülye vagy, nem lesz igazad, viszont reklámozod magadról, hogy hülye vagy

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:03:41

@Nazareus: de egyébként arra s kitérhetnél, te faszbarom, hogy akkor az apácáknak is kötelezővé tennéd a bikinit, te divatdiktátor faszfej?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:05:22

@Nazareus: a francia kormány egyébként semmiféle törvényt nem hozott.

hülye francia polgármesterek hoztak a francia törvényekkel ellentétes rendeletet. sem a népet nem kérdezték meg, sem a kormányt, sem pedig a törvényt nem nézték, csak ugyanolyan hülye náci faszok, mint te

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:07:48

@Melee:

válaszolok a te szinteden:

"a radikális hordatnak a nőkkel burkinit"

ezt a hazugságot Vona Gábor faszából szoptad. nem tudod igazolni.

" ez egy út a megváltoztatásukra"

a faszt az.

az út az lenne, ha burkiniben kimennének a strandra, és lassan megváltoznának. a liberalizmust még senkibe nem sikerült beleverni, és nem is lehet. beléd sem sikerült, téged is csak hülyére vertek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:10:56

@Hari Seldon 2:

"Mikor sértegettelek téged?"

te annál rosszabbat csinálsz. sok millió muszlim nőt sértegetsz, és a jogukat akarod elvenni. ne csodálkozz, ha elküldelek a kurva anyádba, mert egy fasz vagy.

"Aztán itt mind a baloldal mind a jobboldal mind az aeistál nagyon utláják a muzulmánokat. - Ha legyen a francia többségnek meg ez a vélemyénye.
Az itteni ateisták tudják, hogy ha ők leszen többségben az elsők akiket elintéznénak, csak utána jönnénak a keresztények."

az, hogy sok pálinkát ittál, és rémálmaid voltak, amelyek irreálisak. de ha reálisak volnának, akkor te azt hiszed, hgy ha betiltod a burkinit, akkor a muszlimok meghagyják az életedet?!

te totál meg vagy zakkanva, ne igyál több pálinkát!

Mondjuk reálisan ennek kicsi az esélye. Ha a demográfiai trendek nem változnak lényegesen, nem leszenek többen soha 10%-nál. - Már most nagyon közel van a európai és bevándorlotak TFR-je egymáshoz. És van ott is "lemorzsolódás". - Ettől még pár lakótelepen lehetnek többségben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:13:02

@$pi$: adózás. persze a hülye ember mindig azt hiszi, hogy az adó neki igazságtalan, de ez nem elnyomás. neked fogalomzavaraid vannak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:15:20

@eßemfaßom meg áll: van olyan kisebbségi álláspont, amelyet egy demokráciában is elnyomnak. a betörőket is börtönbe zárják. csak ennek van olyan indoka, ami mélyebb annál, mint, hogy te egy férfisoviniszta náci vagy, és dirigálni akarsz a nőknek.

a burka tiltását egy nyugati demokráciában nem lehet megindokolni. törvényellenes. ki is mondta a francia alkotmánybíróság.

mi a fasz kell még nektek, hülye náciknak, hogy belássátok, ami ennyire tök nyilvánvaló?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:16:12

@B3L4: intelligensen szólok hozzá a vitához csak nincsenek ellenérveid.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:18:46

@eßemfaßom meg áll: "az állam tipikusan törvénnyel tudja elnyomni a kisebbséget, nem virágcsokorral."

felhívnám a figyelmedet arra, hogy a burkini tiltására nincs francia törvény, ez egyes francia polgármesterek törvénytelen egyéni akciója volt, amelyről a Conseil d'État kimondta, hogy alkotmányellenes.

mattot kaptál, hülye nácikám a saját játékszabályaid szerint.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:19:51

@eßemfaßom meg áll: van egy olyan dolog, hogy alkotmányosság.

nem lehet olyan törvényt hozni, ami alkotmányos lenne Franciaországban, és betiltja a burkinit, csak úgy eszemfaszom megáll módjára, mert egy nőgyűlölő, hülye náci fasz vagy

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:25:46

@Nazareus:

"ha a többségnek nem tetszik, akkor közösen mindenkivel meg tudnak hozni egy olyan törvényt, amely betiltja a burkini viselését. És? Nincs vele bajom. "

nem, két okból is totálisan szalonképtelen vagy te egy nyugati demokráciában, és egy kis náci paraszt vagy.

a nyugati demokráciában a többség nem szokta elnyomni a kisebbséget, értve ezalatt azt, hogy a többség nem hoz a kisebbséget korlátozó törvényt, csak úgy, mert neki úgy tetszik.

azok az ellenpéldák, amiket hoztatok nem cáfolják ezt, mert jó okai vannak, és például harmonizálnak az alkotmánnyal. a burkini tiltása meg kirívóan nem ilyen.

továbbá azok a törvények, melyeket hoztatok mindenkire vonatkoznak. a burkini tiltása meg nem vonatkozik minden hasonló ruházatra, hanem kiszemeltek egy kis csoportot. ez is benne a diktatórikus faszság. én nyugodtan strandolhatok nagykabátban a francia strandokon.

még felhívnám a figyelmedet, hogy miközben itt térdelve hajlongsz a proletárdiktatúra előtt, aközben te is lehetsz kisebbség, amelyet elnyomnak, és fájni fog. az fog fájni, amit most nagyban éljenzel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 21:28:06

@eßemfaßom meg áll: van a nyugati demokrácia, meg van az orbáni önkényuralom. az orbáni önkényuralomra igaz az, amit mondasz de emiatt titeket Brüsszelben mindig is nomád parasztnak fognak nézni, mert csak idáig jutottatok el.

Nazareus 2016.08.27. 21:35:51

@Brendel Mátyás: Olyan vicces vagy, jókat derülök irásaidon :D:D

"a nyugati demokráciában a többség nem szokta elnyomni a kisebbséget, értve ezalatt azt, hogy a többség nem hoz a kisebbséget korlátozó törvényt, csak úgy, mert neki úgy tetszik."

Dehogynem, soroltunk fel jó pár példát :D Olvass!

Nazareus 2016.08.27. 21:38:27

@Brendel Mátyás: "továbbá azok a törvények, melyeket hoztatok mindenkire vonatkoznak. a burkini tiltása meg nem vonatkozik minden hasonló ruházatra,"

Miért kellene vonatkoznia?? De ne beszélj már marhaságot.

"azok az ellenpéldák, amiket hoztatok nem cáfolják ezt, mert jó okai vannak"

Persze. A burkini tiltásának is jó okai vannak, ha úgy döntenek. Mi a gondod vele? Hogy neked nem tetszik az ok? Kit érdekel? :D

Nazareus 2016.08.27. 21:43:33

Áh, Mátyás veled értelmetlen vitatkozni, egyrészt értelmeset nem mondasz, ami értelmetlent mondasz azt a legalpáribb, bunkó stilusban. Ami egész vicces, de aztán átvált szánalmasba. Föleg azért, mert nagyon képmutató trágár stilusban védeni a "nyugati demokráciát", amiröl gözöd sincs, csak szeretnéd.

Mindenesetre részemröl innentöl kezdve ignorálom az összes hozzászólásodat. (Ignorálom: nem veszem figyelembe, átlépek rajta, nem olvasom el, gondoltam tanitok egy új szót a trágárok mellé, hátha javit a stiluson - optimista vagyok :).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 23:02:47

@Nazareus: ", csak úgy, mert neki úgy tetszik."

Dehogynem, soroltunk fel jó pár példát :D Olvass! "

a mondat végét is olvasd már el, te diszlexiás faszbarom!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 23:05:15

@Nazareus:

"Miért kellene vonatkoznia??"

mert mondom, ez a nyugati, a liberális norma. hogy nem baszunk ki egy kisebbséggel úgy, hogy csak őket korlátozzuk, mert olyan kedvünk van, és megtehetjük.

ezt te nem fogod fel, mert te egy nomád kis hülye náci paraszt vagy. csak akkor te ne akard megvédeni a nyugati értékeket, te faszfej!

"A burkini tiltásának is jó okai vannak"

mi bazdmeg, hogy látni akarod a nő hasát?! az nem jó ok nyugaton egy törvényhez, csak a te kis mocskos, férfisoviniszta disznóóladban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 23:07:29

@Nazareus: na, nincs több érved, te is álszentet játszol. azért, mert elbuktad a vitát, kis hülye barátom. amíg azt hitted, vannak érveid, addig nem álszenteskedtél, érdekes módon.

a nyugati demokráciának meg semmi köze nincs a beszédstílushoz. ezt is csak most találtad ki kínodban, mert érveid nincsenek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.27. 23:10:06

@Nazareus: a te náci "demokrácia" felofágos szerint például a holocaust demokratikus dolog volt, hiszen egy demokratikusan választott párt került hatalomra, hozott törvényt a kisebbség megsemmisítésére.

de ez csak a te náci elmebajod, nem a nyugati demokrácia.

Advanced Flight 2016.08.28. 01:08:26

@Brendel Mátyás: te ne beszélj az európaiak nevében, mert közöd nincs hozzájuk. Egy elborult elméjű, agresszív, bunkó, intoleráns, hímsoviniszta, szarházi, büdöslábú, ócska muszlimbérenc vagy, egy senkiházi, fizetett troll, egy nullagyurka seggfej. Takarodj a sivatagba, ahol kedvenceid naponta véresre baszhatják a seggedet.

Na, szóval sokkal jobban szitkozódom, mint te. Érdemi válaszra természetesen nem vagy méltó, te fing XD

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.28. 07:14:16

@Advanced Flight: miután bemutattad hogy szitkozódni ugyanúgy tudsz, csak az hiányzik, hogy érveid nincsenek, igazad nincs. és természetesen az érdemről sem beszélhetsz ezután semmit. azt meg nem tudom, hogy miért egy érvelni nem tudó, nettó anyázó, azaz te beszélhetne Európáról, miért nem én, akinek voltak érveim, meg igaza is.

valahogy ti náci fosok, amikor nincs érvetek mindig csak a szitkozódásra cuppantok rá. szánalmas kis senkik vagytok.

végül: fizetett a kurva anyád. nem bérenc, hanem prostituált.

comment #1 2016.08.28. 09:41:57

@Brendel Mátyás: 1) Ha jól értem most kb. arról akarsz vitázni, hogy kék-e az ég?? Először is. Nem az egyszerű fejkendőről megy itt a vita. A teljes testet elfedő ruházat viselése a muszlim nők döntő többsége számára kényelmetlen és megterhelő. Nem véletlenül. Nyugtatgasd magad ha neked jól esik, hogy ezt valójában akarják. És ne feledd. Nem egy egy kiragadott példáról beszélgetünk, hanem a muszlim nőkről általában.

2) Látom annyira őszintén akarsz vitázni, hogy inkább széttrollkodod a vitát. Senki nem mondta, hogy minden ruhát be kell tiltani. Ruhák egy nagyon jól és meghatározott okból körülhatárolt fajtájáról van szó. A kérdésed tipikus csúsztatás és logikailag nem kapcsolódik a vitához, de azért hajrá! Talán magadat meg tudd győzni.

chrisred 2016.08.28. 11:11:53

@comment #1: "A teljes testet elfedő ruházat viselése a muszlim nők döntő többsége számára kényelmetlen és megterhelő."

Oké, százból csak tíz nő tartja jó dolognak, hogy ilyen ruhát viselhet. A muszlim országokban azt a kilencvenet kényszerítették arra, hogy az akarata ellenére viselje. A franciáknál meg azt a tíz nőt kényszerítenék arra, hogy akarata ellenére mást hordjon. A két hatalmi beavatkozás, a kötelezés és a tiltás ugyanabból a tőből fakad.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.28. 16:14:33

@Brendel Mátyás: Te komolyan elhiszed, hogy a turisták számára épített Dubai a csak ott érvényes szabályaival olyan, mint az arab világ?

Nazareus 2016.08.28. 20:12:24

@Advanced Flight: És az még hagyjám :) Ráadásul a demokrácia védelmében tökéletesen összekeveri a demokrácia és diktatúra fogalmát :D

De egyébkén teljesen igazad van. Érdemi vita helyett trollkodás. Valahol persze érthetö ha valakinek nincsenek érvei :D

Nazareus 2016.08.28. 20:13:09

@chrisred: Másképp felfogva 100-ból 100 nöt kényszeritenek arra, hogy _valamit_ viseljen. Mi ez, ha nem totális diktatúra?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.28. 20:32:24

@comment #1:

az a helyzet, hogy te egy diszexiás hülye vagy.

"A teljes testet elfedő ruházat ..."

a bukini nem ilyen. mellébeszélsz. és még te jössz azzal, hogy miről mey a vita. nem, faszfejkém, nem arról megy a vita, amit te hiszel.

" a muszlim nők döntő többsége számára kényelmetlen és megterhelő. "

van erről statisztikád, vagy te akarod megmondani másoknak, mi a kényelmetlen és megterhelő nekik?! mert ha te akarod megmondani, akkor te nem a nő szabadságáért küzdesz, hanem egy férfisoviniszta fasz vagy, aki meg akarja mondani a nőknek, hogy mi a véleményük. miközben fogalmad nincs, mi a véleményük.

"Ruhák egy nagyon jól és meghatározott okból körülhatárolt fajtájáról van szó."

a meghatározás úgy szól, hogy a szerintetek az iszlám valláshoz köthető ruhákat kell betiltani. ez pedig Európában nem megy. Európában nem lehet egyik vallás ruháját a másik róvására betiltani.

teneked fogalmad nincs Európáról, te egy hülye, pusztai diktátor vagy, takarodj vissza az Urálon túlra!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.28. 20:34:37

@Online Távmunkás: én komolyan azt gondolom, hogy Dubai az Egyesült Arab EMirátusok legnagyobb városa, azaz az arab világhoz tartozik. ezzel cáfolja azt az állítást, hogy az arab világban nem lehet bikiniben fürödni. máshol is lehet, de egy eklatáns cáfoló példát hoztam fel.

sajnálom, hogy logikából te hülye vagy, és nem fogod fel, mi az a cáfoló példa.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.28. 20:36:28

@Nazareus: "felfogva 100-ból 100 nöt kényszeritenek arra, hogy _valamit_ viseljen. Mi ez, ha nem totális diktatúra? "

a diktatúra egyik része az arab világban van, a másik részét a francia polgármesterek képviselik. te meg az utóbiak seggét nyalod.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.28. 22:01:10

@Brendel Mátyás: Math, a stílusod nem sokat csiszolódott... Ha a társadalmak a matematikai logika szerint működnének, akkor nem így nézne ki a világ. És Dubai arab világtól elzárt, bikinis fürdőzést és alkoholt megengedő része csak a vak turisták szerint egyenlő az arab világgal.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.28. 22:13:43

@Online Távmunkás: senki nem mondta, hogy egyenlő az arab világgal. sem te nem ezt állítottad, sem én nem ezt cáfoltam.

én ezt állítottam: "sok millió európai fürdőzik európai módra Dubaiban a strandon."

te ezt állítottad: "Európai gondolkodás: Rómában tégy úgy, mint a rómaiak, szóval Afrikába vagy Ázsiába utazva figyelj a kulturális különbségekre és ne európaiként viselkedj."

az én állításom igaz, és cáfolja a tiedet.

ennyi.

az európai társadalmakban az ilyen, részedről epic failnek számít. ennyi.

kvadrillio 2016.08.29. 08:01:05

Brendel Mátyás · ateistaklub.blog.hu/
2016.08.27. 12:36:30
@kvadrillio: a burkini nem burka, te hülye!

...és.......KI A FASZ MONDTA, ÍRTA AZT, HOGY A BURKINI BURKA TE FASZFEJ ?????

...ÉS MEKKORA A LEGKISEBB ROBBANÓSZER ???

BAROM.

comment #1 2016.08.29. 10:53:57

@Brendel Mátyás: Neked aztán van vitakultúrád! :D

"te egy diszexiás hülye vagy" (az "L" hiánya vajon freudi elszólás? :D)
"faszfejkém"
"egy férfisoviniszta fasz vagy"
"te egy hülye, pusztai diktátor vagy"

Teljesen úgy hangzol, mint akinek nincsenek épkézláb érvei ezért a sértegetéshez nyúl. És tényleg!

A burkini tényleg nem olyan, az arc és a kézfej kilátszhat, ebben igazad van, bár így sem egy praktikus viselet. És most olvasd vissza, hogy mikor írtam, hogy egyetértek a burkini betiltásával. Ja, hogy magadtól feltételezted, hogy azt támogatom, mivel a cikk érvelését kritizáltam (keresztény vallási ruházattal való párhuzam erőltetése)! Szóval fekete fehéren látod a világod. Ok, de ez a te gondod.

"van erről statisztikád, vagy te akarod megmondani másoknak, mi a kényelmetlen és megterhelő nekik?!" Én nem, de a sok "kiugrott" muszlim nő fel meri emelni a hangját a nőtársasaiért. Talán érdemes lenne, ha tőlük is olvasnál valamit. Gugli a barátod!

"meghatározás úgy szól, hogy a szerintetek az iszlám valláshoz köthető ruhákat kell betiltani. ez pedig Európában nem megy. Európában nem lehet egyik vallás ruháját a másik rovására betiltani." Kösz, hogy magad igazolod, hogy nem értetted meg, hogy mit mondtam az első kommentemben. Arról, hogy mi a különbség egy apáca ruhája és egy muszlim nőé között. Gratulálok!

Az Urálon túlra nem megyek, mert tuti, hogy veled találkoznék!

comment #1 2016.08.29. 10:59:52

@chrisred: A burkini betiltása teljesen kontraproduktív és valószínű, hogy még fundamentalistább irányba tolja azokat, akik amúgy is arra hajlamosak. A nőkön pedig egyáltalán nem segít, hisz ők úgy is azt merik tenni, amit a férjük/családjuk/közösségük jó szemmel néz.

Ugyanakkor azért azt látni kell, hogy lehet mindkettő diktatórikus, de nagyon nem ugyanaz a gyökerük és egészen más szándék vezérli őket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 13:25:13

@kvadrillio: a post a burkini betiltásáról szól. te a burkáról vartyogtál, vadállat. tehát te bizony összekeverted őket.

azzal a robbanószerrel, ami a burkinibe belefér a strandon egy muszlim terrorista szerintem csak magát tudja felrobbantani. de ha tévedek, és egy gyűszűnyi robbanószerrel fel lehet robbantani 100 embert, akkor baj van, mert a végbeledbe is fel tudja dugni az iszlám állam, szóval takarodj a strandról, te baromállat!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 13:34:25

@comment #1:

"Teljesen úgy hangzol, mint akinek nincsenek épkézláb érvei"

mivel tény, hogy voltak, ezért teljesen irreleváns, hogy számodra mi hogy hangzik.

"A burkini tényleg nem olyan, az arc és a kézfej kilátszhat, ebben igazad van, bár így sem egy praktikus viselet."

és az, hogy mi praktikus viselet, indokolja bárminek is a betiltását?! hülye vagy?!

" És most olvasd vissza, hogy mikor írtam, hogy egyetértek a burkini betiltásával."

itt:

"Senki nem mondta, hogy minden ruhát be kell tiltani. Ruhák egy nagyon jól és meghatározott okból körülhatárolt fajtájáról van szó."

"Én nem, de a sok "kiugrott" muszlim nő fel meri emelni a hangját a nőtársasaiért. Talán érdemes lenne, ha tőlük is olvasnál valamit. Gugli a barátod!"

tehát nincs statisztikád, és hasból akarod megmondani, mi a muszlim nők véleménye. aztán meg rinyálsz, hogy férfisoviniszta baromnak mondalak.

" Kösz, hogy magad igazolod, hogy nem értetted meg, hogy mit mondtam az első kommentemben. Arról, hogy mi a különbség egy apáca ruhája és egy muszlim nőé között. "

az hülyeség volt. sajnálom, hogy nem sikerült felfognod, és körbe-körbe jársz, mint egy vadszamár.

olyan hülye vagy, mint a főd, aztán rinyálsz, ha ezt értelmes emberek nem értékelik, és elküldenek a kurva anyádba.

Melee 2016.08.29. 13:35:11

@Brendel Mátyás: Attól, hogy segg hülye vagy, és ezt fennhangon hirdeted, még nincs igazad.

comment #1 2016.08.29. 13:41:01

@Brendel Mátyás:

:D

Neked az alapvető szövegértelmezéssel is problémáid vannak! A logikai érvelés követelményét puszta kegyelemből nem kérem számon rajtad.

"főd"? Látom te az a típus vagy aki meg van róla győződve, hogy olvas mások gondolataiban és náluk is jobban tudja, hogy mit gondolnak. Hmmm... nem pont ezzel vádolsz engem a nők kapcsán? Hiába, a buta ember mindig a saját kis frusztrációit vetíti a másikra.

Halkan jegyzem meg, hogy értelmes emberek nem küldik el a másikat a kurva anyjába, de nyilván ezt neked estig lehetne magyarázni, hogy miért nem. Persze még akkor sem értenéd meg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 13:52:31

@Melee: Attól, hogy segg hülye vagy, és ezt fennhangon hirdeted, még nincs igazad.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 13:55:30

@comment #1:

"Látom te az a típus vagy aki meg van róla győződve, hogy olvas mások gondolataiban és náluk is jobban tudja, hogy mit gondolnak."

te jöttél ide, hülyegyerek azzal., hogy te tudod, hogy a muszlim nők mit gondolnak a burkiniről. közben egy kurva büdös hivatkozásod nincs erre. tehát te vagy az a seggfej, aki azt hiszi, hogy olvasni tud a muszlim nők gondolataiban.

és te vagy az a seggfej is, aki pont azzal vádolja meg a másikat, amiben sáros.

"Halkan jegyzem meg, hogy értelmes emberek nem küldik el a másikat a kurva anyjába"

de. értelmes embert az olyan sötét kis barmocskák, mint te idegesítenek, és ha akarja, simán elküld a kurva anyjába. ha nem tetszik, próbálj meg elvégezni vagy 3 egyetemet, hátha egy hangyányi IQ ragad rád!

Nyilván ezt neked estig lehetne magyarázni, hogy miért ne küldhetnélek el a kurva anyádba. Persze még akkor sem értenéd meg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 13:59:31

@comment #1: most már ott tartunk, hogy érvelni nem is próbálsz. de amellett, hogy a muszlim nők fogatlan prókátoraként léptél fel, most már erkölcspásztorként is fel akarsz lépni. akárhogy is nézem, te csak az önjelölt divat és ízlésdiktátori pozícióig jutottál el, azaz, egy hatalmas seggfej vagy, semmi más.

pontosan ez az, amit mi itt Európában nem viselünk, mert középkori sötétség, és elküldjük a kurva anyjába. ha tevékenyen is ízlés és divatdiktátorkodni akarsz, akkor még a lámpavasra is felköthetnek. a jó édes kurva anyádnak írd elő, hogy mit gondol a burkiniről, és mikor mit vegyen fel, te hímsoviniszta, önző faszfej!

comment #1 2016.08.29. 14:04:36

@Brendel Mátyás:

:DDD

A szövegértelmezési problémád komolyabb mint gondoltam!

Nem mondtam, hogy tudom a muszlim nők mit gondolnak. Ezt te akarod a számba adni. Csak azt mondtam, hogy fals az az érvelés, hogy a muszlim nők szívesen viselik ezeket, csak azért mert nem emelik fel a szavukat. Persze te rögtön a saját kis gyűlölködésed szolgálatába állítottad az érvelésem és olyat képzeltél bele, amit én nem mondtam. Figyelj, ha neked így könnyebb elviselni az életet, akkor én tényleg nem akarlak kibillenteni a nyugalmadból!

Nem is tudtam, hogy az IQ-t az egyetemen osztják! :D Lehet azért hiszed, hogy neked van?

Én nem mondtam, hogy Te nem küldhetsz el engem a kurva anyámba, viszont az nagyon aranyos, hogy értelmes embernek képzeled magad!

comment #1 2016.08.29. 14:06:16

@Brendel Mátyás: az tuti, hogy Te elsőkézből tudod mi az a sötét középkor! Ebben az egyben nem kételkedem! :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:19:10

@comment #1:

"Nem mondtam, hogy tudom a muszlim nők mit gondolnak."

HAZUDSZ.

ezt írtad:

"A teljes testet elfedő ruházat viselése a muszlim nők döntő többsége számára kényelmetlen és megterhelő."

A hazug kutyát meg elküldik a kurva anyjába. Vitára alkalmatlan, hülye, hazug aljas kis geci vagy.

"Nem is tudtam, hogy az IQ-t az egyetemen osztják! :D"

Nem mondtam, hogy neked segítene 3 egyetemi végzettség, csak azt, hogy "hátha". Az egyetemi végzettség és az IQ között erős korreláció van. Ennek egyik elképzelhető magyarázata az, hogy az egyetemi tanítás csak okosítja az embert. Ha az oksági kapcsolat valamiért fordítva volna, vagy te statisztikai outlier lennél, akkor viszont reménytelen eset vagy, pont olyan segg hülyén fogsz meghalni, mint amilyen most vagy.

"Én nem mondtam, hogy Te nem küldhetsz el engem a kurva anyámba, viszont az nagyon aranyos, hogy értelmes embernek képzeled magad!"

Viszonylag sok igazolásom van arra, hogy értelmes ember vagyok. A kurva anyázásnak meg ehhez semmi köze nincs, nem tudom, hogy sikerült idekeverned. Vagy már megint azt hiszed, hogy a kettő között van összefüggés.

Te vagy olyan segghülye, hogy ezt hidd, miközben nyilván erre sincs semmiféle igazolásod, csak a saját faszodból éppen most ezt szoptad ki. És te vagy olyan segghülye, hogy amit a saját faszodból kiszopsz, azt igazságként tálald a világ elé, és azt hiszed, hogy ez bárkit meghat?!

comment #1 2016.08.29. 14:24:52

@Brendel Mátyás: Igazolásod van arról, hogy értelmes ember vagy??

Hát miért nem ezzel kezdted??? Így mindjárt más!!

Most már belátom, hogy mindenben igazad van és leborulok szellemi nagyságod előtt!

*facepalm*

comment #1 2016.08.29. 14:31:25

Figyelj már. Te igazából nem a Bayer Zsolti vagy? Nagyon hasonló a stílusotok.

;D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:32:08

@comment #1: úgy látszik, neked semmid nincs az életedben, ami visszaigazolná, hogy értelmes ember vagy. mondjuk nem is számítottam rá, hiszen segg hülye vagy.

QED. Game Over, kishülye. máskor ne kötekedj a nagyokkal, mert csak elküldenek a kurva anyádba, aztán sírdogálsz!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:34:03

@comment #1:

az összes "érved" ugye az volt, hogy aki elküld téged a kurva anyádba, az nem lehet értelmes ember.

*facepalm*

comment #1 2016.08.29. 14:35:34

@Brendel Mátyás: :D

Zsolti, na! Ne játszd már a hülyét. Csak tudsz szöveget értelmezni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:35:52

@comment #1: "Te igazából nem a Bayer Zsolti vagy?"

Ott a nevem. Diszlexiás is vagy?!

Mondd, te igazából nem egy Down-kóros vagy?! Nagyon hasonló az értelmi szintetek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:38:08

@comment #1: Down-kóroskám, na! Ne játszd már a hülyét! Ja, bocs. Nem játszod.

comment #1 2016.08.29. 14:38:20

@Brendel Mátyás: Teljesen megértem, hogy ha valakinek annyi igazolása van arról, hogy értelmes mint neked, akkor egy ilyen egyszerű ember mint én az Down-kórosnak tűnhet.

De miért utálod a Down-kórosokat? Nem szép dolog egy genetikai betegséget szitokszónak használni...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:39:38

@comment #1: azt tényleg őszintén tanácsolom neked az életben, hogy ilyen sötét módjára ne viselkedj, mert kaphatsz elég nagy taslikat értelmes emberektől, ha az életben is ilyen hülye vagy.

az olyan hülyéknek, mint neked az életben illik nagyon szépen meghúzniuk magukat a sarokban.

comment #1 2016.08.29. 14:44:13

@Brendel Mátyás: Kérlek adj még tanácsot, hogy elkerülhessem a taslikat! Te olyan értelmes vagy. Papírod is van róla!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:45:35

@comment #1: a Down-kórosokat nem utálom. De te Down-kóros létedre azt hiszed, hogy majd te mondod meg, mit hisznek a muszlim nők magukról. A Down-kórosok általában szerény emberek, akik sejtik, hogy hülyék. Nekem az olyan hülyékkel van gondom, mint te, akiknek nagy a pofájuk. És az ilyen hülyéket szerintem az a helyes, ha elküldik a kurva anyjukba. Tökéletesen megérdemlitek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:48:58

@comment #1: Kérlek mondd meg még, hogy a muszlim nők mit szeretnek, te úgy tudsz gondolatot olvasni!

comment #1 2016.08.29. 14:49:54

@Brendel Mátyás: Kérlek ne utálj minket Down-kórosokat. Köztünk is van ilyen is meg olyan is. Nem szabad általánosítani. Én ilyen Down-kóros vagyok, és nagyon fáj, hogy viccet csinálsz a betegségemből.

Azt hittem értelmes ember ilyet nem csinál...

comment #1 2016.08.29. 14:51:13

@Brendel Mátyás: Én csak ebben a témában olvastam muszlim nőktől, akik ügye felmertek szólni a nőtársaikért, de ha te tudsz másról is akkor oszd meg velem nyugodtan!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:51:46

@comment #1: sok mindent hiszel, nyuszókám. nem az én bajom.

comment #1 2016.08.29. 14:57:21

@Brendel Mátyás: De hát nem az a baj, hogy én azt hiszem másokról (muszlim nők), hogy tudom mit hisznek? Erre te vagy meggyőződve arról, hogy tudod, hogy én mit hiszek? Akkor most nem úgy viselkedsz mint én?

Én egy egyszerű Down-kóros vagyok. Kezdek összezavarodni. Kérlek világosíts fel Te, akinek papírja van róla, hogy értelmes!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:57:32

@comment #1: azt írta az egyik muszlim nő a zIndex fórumon, hogy kényelmetlen neki a burkini?! és te bevetted, hogy tényleg muszlim nő?! és vagy olyan segg hülye, hogy az egy muszlim nő alapján azt mondod, mindegyiknek kényelmetlen? Down-kóros létedre neked tényleg meg kellene már tanulnod, hogy inkább hallgass, minthogy a hülyeségeidet beirkálod az internetre!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 14:59:41

@comment #1: eddig feltételeztem, hogy azt írod, amit hiszel. de ha nem, akkor innentől felőlem olyan hülyeségeket irkálhatsz, amiket nem hiszel, amilyeneket csak akarsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 15:00:21

@comment #1: "Akkor most nem úgy viselkedsz mint én?"

nem.

comment #1 2016.08.29. 15:04:31

@Brendel Mátyás: Kibeszél itt az index fórumról? Nemzetközileg elismert szószólókról beszélek, de te nyilván hallottál már róluk (pl. Ayaan Hirsi Ali) hisz papírod van arról hogy értelmes vagy!

Itt semmilyen muszlim nőtől nem olvastam semmit, de ez önigazolásnak tök jó a részedről! Ügyes. Nem hiába van papírod, hogy értelmes vagy! Jó tőled tanulni!

"eddig feltételeztem, hogy azt írod, amit hiszel." Zseniális! Ha máról van szó, hogy azt hiszi tudja mit hisznek mások, akkor az orra alá kell dörgölni, ha rólad van szó akkor terelni kell! Nem semmi! Még taníts!

comment #1 2016.08.29. 15:06:02

@Brendel Mátyás: "Nem"

Teljesen igazad van. Rosszabb vagy. Ami meglepő, hisz papírod van arról, hogy értelmes vagy és meg csak egy hülye Down-kóros vagyok! :(

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 15:17:53

@comment #1:

"Nemzetközileg elismert szószólókról beszélek, de te nyilván hallottál már róluk (pl. Ayaan Hirsi Ali) hisz papírod van arról hogy értelmes vagy! "

Ayaan Hirsi Ali egészen pontosan 0 (nulla db) muszlim nő, mivel nem muszlim. De te egy nem muszlim nő véleményéből általánosítsz minden muszlim nőre. És még arra az egyetlen egy nem muszlim nőre sem adsz hivatkozást és idézetet, hogy mikor, hol, és mit írt. Aztán csodálkozol, hogy elküldenek a kurva anyádba, hogy milyen hülye vagy. Hihetetlenül idegesítő az, hogy mennyire sötét vagy, de tényleg.

comment #1 2016.08.29. 15:24:24

@Brendel Mátyás: Teljesen igazad van! Tévedtem. A muszlim nők imádják ezeket a viseleteket.

Szellemi nagyságod lehengerelt.

Igen MÁR nem muszlim. Beugratós kérdés: vajon miért tagadta meg a muszlim vallást?

Nyugi költői kérdés volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 15:37:19

@comment #1: még mindig nem fogtad fel.

1) egyetlen idézeted sincs, és nem hivatkoztál.

2) hasból állítasz dolgokat egyetlen nem muszlim nőről.

retorikai nem-érveket puffogtatsz érvek helyett.

akármiért is hagyta ott Ayaan Hirsi Ali a muszlim vallást, abból a jó édes kurva anyádban sem következik az, hogy minden muszlim nőnek kényelmetlen a burkini.

csak egy Down kóros hülye hiszi azt, hogy ez így logikailag, vagy akár csak statisztikai valószínűséggel is következik.

innen tudom, hogy hülye vagy, hogy ezen a kurvára nem érven lovagolsz már mióta.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 15:40:55

@comment #1: "vajon miért tagadta meg a muszlim vallást?"

nyilván azért, mert minden nőnek kényelmetlen a burkini. ez tök nyilvánvalóan így következik egymásból. legalábbis a te Down-kóros világodban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 15:42:42

@comment #1: nyilván Richard Dawkins is azért ateista, mert minden ateista utálja az misebort és a sört szereti. ez is egyenesen következik a te Down-kóros világodban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 15:56:07

@comment #1:

egy olyan állítással, hogy abból, hogy "Ayaan Hirsi Ali nem szereti a burkinit" következik, hogy "minden muszlim nő utálja a burkinit", kapásból megbuknál egy IQ teszten. ott pontosan ilyen logikai hibákra kérdeznek rá, és ez a hibád durván hülye ahhoz képest, mint ami egy IQ tesztben szerepel. ha ennyit nem bírsz belátni nyilvánvaló, hogy egy igaz IQ teszt kérdésén úgy buknál, mint egy ólajtó.

comment #1 2016.08.29. 15:58:51

@Brendel Mátyás: "Retorikai nem-érvek" Ez tőled, aki folyamatosan szidja a másikat és káromkodik. Neked aztán van realitás érzéked!

Látom nem igazán érted azt a koncepciót, hogy "példa", de mindegy. Nem mondtam, hogy csak és kizárólag Ayaan Hirsi Ali munkásságából következne az amit állítasz (mert amit írsz én nem mondtam, Te találtad ki, hogy azt hiszem. Látod mit csinálsz?). Tudod, őt hoztam arra példaként, hogy nem index kommentből olvastam azt amit írtam. Amit szintén te magad találtál ki!

Bevallom a maga nemében "zseniális" ez a vitatechnika. Folyamatosan kiforgatod, félreértelmezed azt amit írok, vagy olyat állítasz amit sosem mondtam majd nagy büszkén, értelmességed fénylő bizonyítékaként mutatsz rá. Tőled tényleg lehet tanulni.

comment #1 2016.08.29. 16:00:25

@Brendel Mátyás: egy olyan állítással, hogy abból, hogy "Ayaan Hirsi Ali nem szereti a burkinit" következik, hogy "minden muszlim nő utálja a burkinit", kapásból megbuknál egy IQ teszten. ott pontosan ilyen logikai hibákra kérdeznek rá, és ez a hibád durván hülye ahhoz képest, mint ami egy IQ tesztben szerepel. ha ennyit nem bírsz belátni nyilvánvaló, hogy egy igaz IQ teszt kérdésén úgy buknál, mint egy ólajtó.

Ezt a logikai kapcsolatot csak te állítod, illetve próbálod a számba adni. Ezt nyilván tudod, hisz papírod van arról, hogy értelmes vagy!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 17:23:42

@comment #1: tehát bevallod, hogy semmi érved nincs, csak egy állítólagos példád, amit szintén nem támasztottál alá idézettel és hivatkozással. ez érvnek nulla. szánalmas vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 17:41:44

@comment #1: mutatok neked valamit, faszfejkém.

ez Sophia Aram szokásos, humoros kis jegyzete a burkini betiltásáról a Radio France műsorában. Sophia Aram ateista, marokkói származású. A jegyzet sok humoros részén túl azt mondja, hogy a burkini is abszurdum, de a tiltása is abszurdum. Pontosan ugyanez az én álláspontom is.

www.facebook.com/franceinter/videos/1079375468764239/

na most az, hogy Sophia Aramra hivatkozok, az kb annyira nem erős érv, mit az, hogy te Ayaan Hirsire. Nekem nem is ennyiből álltak az érveim, sokkal több logikai érvem volt. De ezentúl az a kibaszott nagy különbség, hogy megmutattam neked, hogy mi az, hogy hivatkozás, faszfejkém, én nem a faszomból szopom az állításaimat, mint te. Ez az egyik kibaszott nagy különbség kis agyhalottkám! Csak úgy illusztrációnak. Kurvára nem egy ligában játszunk, te a hajdúborszasztói NB 43-ban játszol, faszfejkém.

comment #1 2016.08.29. 18:00:14

@Brendel Mátyás: Hallod! Ez tök jó technika, hogy magaddal vitatkozol! Így tuti te győzöl!

comment #1 2016.08.29. 18:00:53

@Brendel Mátyás: Ja és amúgy gratula a kitüntetésedhez, Zsolti!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 18:21:27

@comment #1:

mutatok még egy példát.

www.spiegel.de/spiegel/verschleierte-frauen-ich-liebe-meinen-nikab-a-1109873.html

egy német nő, aki tök önként, 7 éve niqabot hord. a cikk szerint egy európai származású nőről van szó. valószínűleg önként muszlim, senki nem kényszeríti erre, szabadon hordja a niqabot.

ez már a második példám, és én igazolom a példáimat, mert nem egy nomád parazst vagyok, mint te, aki hasból mond kitalált dolgokat.

comment #1 2016.08.29. 18:24:21

@Brendel Mátyás: De hát egy csomó példát linkeltem! Olvasd újra a kommentjeimet, hátha másodszorra sikerül!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 18:35:36

@comment #1: hazudsz. a hazug embereket meg a többség elküldi a kurva anyjába. nem igazán szeretjük az ilyen férgeket a társadalmunkban.

Nazareus 2016.08.29. 19:10:49

@comment #1: Hagyjad, ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és ott legyöznek az ottani rutinjukkal. Az ide beirók többsége már felismerte ezt, ezért nem állnak szóba vele :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 19:40:14

@Nazareus: ez a legelterjedtebb közhely, amit a hülyék akkor mondanak, amikor nincs érvük.

Nazareus 2016.08.29. 20:17:38

@comment #1: Egyébként szerintem is simán be lehet vinni robbanóanyagot burkini alatt. Elég csak egy nagyobb pocaknak álcázni... bár sok értelme nincs, mert igy szinte bárhova be lehet vinni. A burkini tiltása azért jogos, mert aki viseli, az jelzi, hogy nem is akar beilleszkedni a fogadó ország szokásaihoz. Ezért jó a szokások védelmében a tiltás. A polgármesterek tucatjai nyilván azért hoztak olyan helyi döntést, mert az emberektöl- akiket képviselnek - erre volt és van is igény. Országos szintü felülbirálása nem oldja meg a problémát, hanem eszkalálja. Mennyivel lesz jobb, ha a burkinit viselö nök közelében 100 méteres körzet üres lesz, mintha leprás lenne?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 20:33:39

@Nazareus: én nem szoktam karácsonyozni, nem járok locsolkodni, nem is akarok. mégsem tiltják be ezeket a dolgokat.

fogd már fel, te hülye barom, hogy Európában a demokrácia és liberalizmus azt jelenti, hogy nincs szokás-diktatúra! ez itt nem falanszter, ha olyat akarsz, menj Észak-Koreába, de ne akard Európát megvédeni, mert nem a barátja, hanem az ellensége vagy!

hozzád képest a nácik és a kommunisták demokraták voltak, mert azok is megengedték, hogy az alattvalók ne minden szokásban olvadjanak be. egyenfalansztert csak te akarsz, te hülye faszfej, barom diktátor!

comment #1 2016.08.29. 20:40:57

@Nazareus: Nyugi, már nagyon korán levettem, hogy mire lehet tőle számítani. Szegénynek fél nap is kevés volt, hogy rájöjjön, hogy széttrollkodom. Azért az ő butaságának is van határa. A kommentjeimet már nem olvasta el másodszor is, hiába kértem. :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 20:44:26

@comment #1: én nyertem, a Józsinak is mondtam már fél napja, hogy én nyertem, tehát én nyertem. tiszta óvoda vagytok. csak, és kizárólag érveitek nincsenek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.29. 20:47:35

@comment #1: egyébként az szép, hogy legalább bevallottad, hogy csak egy hülye kis troll vagy

comment #1 2016.08.29. 20:53:34

@Brendel Mátyás: "egyébként az szép, hogy legalább bevallottad, hogy csak egy hülye kis troll vagy"

Szóval mégis csak én nyertem. :D

Add vissza a papírjaidat, mert már nem tükrözi a valóságot, bár nem vagyok biztos benne, hogy valaha is értelmes voltál, de ma nagylelkű leszek és elhiszem neked!

comment #1 2016.08.29. 20:55:40

@Brendel Mátyás: Azt vallottam be, hogy mivel te saját magaddal, vagyis az elképzelt ellenfeleddel vitatkozol, ezért trollkodtam veled. Ha ez téged megnyugtat, akkor hajrá, Zsolti!

Nazareus 2016.08.29. 21:26:46

@comment #1: oké, értem én :) Vicces a dolog valahol :)

Nazareus 2016.08.30. 22:40:15

Teljesen érthetetlen számomra, hogy néhány idióták miért gondolják azt, hogy tök jó dolog megengedni, hogy tölünk kúlturidegen egyének azt csináljanak amit csak akarnak. És még csak nem az számit,hogy forditva miért nem müködik, mert teljesen érthetö, hogy egy iráni elmenekül a diktatúrából a szabadságba, de akkor miért nem él azzal a szabadsággal? Vagy ha nem tetszik neki, menjen vissza.

Persze van itt olyan kultúrát távolrol sem ismerö egyén, aki olyan vehemenciával védi a burkinit, hogy összekeveri a demokráciát a diktatúrával (vicc számba menve a II világháborús Németországot demokráciának titulálva), de ez messze nem jelenti azt, hogy igaza van.

Arról nem is beszélve, hogy nem a burkinit kell megtiltani, hanem a nagykabátot is a strandon, azaz minden hasonló öltözéket és ki van húzva a méregfoga a problémának :) Akinek nem tetszik meg mehet a sunyiba....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.31. 08:34:48

@Nazareus: azért érthetetlen ez számodra, mert totál hülye vagy.

Európa története tele van Kulturkampfokkal, amikor hozzád hasonló diktátor faszok betiltották a szerintük kultúridegen dolgokat. Aztán Európa demokratikusabb része megtanulta, hogy ez hülyeség, mert csak felesleges háborúkhoz vezet. Azután Európának ez a demokratikusabb része gazdaságilag elkezdte simán túlfejlődni a kevésbé demokratikus harmadik világot, de még Kelet-Európát is. Innentől meg te pontosan ugyanolyan kultúridegen vagy Európában, mint az Iszlám Állam.

És akkor itt azért nyomulsz, hogy Európában tiltsák be a kultúridegen dolgokat?! Te lennél az első, akit betiltanának.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.08.31. 08:36:37

@Nazareus:

"Arról nem is beszélve, hogy nem a burkinit kell megtiltani, hanem a nagykabátot is a strandon, azaz minden hasonló öltözéket és ki van húzva a méregfoga a problémának :) Akinek nem tetszik meg mehet a sunyiba.... "

látom, te gyerekként az iskolában is a kötelező iskolaköpeny mellett kampányoltál, amilyen korlátolt kis fasz vagy.

Nazareus 2016.08.31. 08:52:27

Na, erröl beszélek, ezért van értelme a burkini tiltásának, csak néhány korlátolt nem fogja fel:

index.hu/kulfold/2016/08/30/burkini_szigonypuska_panik_split/

Lehet itt filozofálni, hogy mi helyes meg mi nem. Az élet viszont igazol. Aztán lehet magyarázni, hogy miért nem kék az ég :D
süti beállítások módosítása